Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Účastníci zájezdu, Volba zbraní nebo Temný rytíř povstal

15. 10. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova, 16:55 – komedie Účastníci zájezdu – Na dovolenou autobusem k Jadranu vyráží náhodná skupinka cestujících a průvodkyně „Pamela“, blondýna s růžovými brýlemi a výraznými atributy, se rozhodla, že z nich udělá „správnou partu“. Oni se však vidí poprvé v životě… (Česko, 2006)

  • ČT2, 20:00 – krimi Povídka o policajtovi – Roger Borniche pracuje u Surete a již nějakou dobu fakticky vykonává práci vrchního inspektora. Oficiální jmenování, díky kterému by se konečně dočkal vyššího platu a mohl se oženit, ale stále nepřichází. Emile Buisson je patologický zabiják, kterému se právě podařilo uprchnout z vězeňské psychiatrické léčebny. Zatímco Buisson si začíná vyřizovat účty a buduje novou síť spolupracovníků, Borniche si v policejním archivu vyzvedává jeho složku. Pátrání jde pomalu a past několikrát sklapne naprázdno. (Flic story, Francie, Itálie, 1975)

  • Nova Cinema, 20:00 – fantasy Temný rytíř povstal – Je tomu již osm let, co se Batman vytratil do noci, čímž se z hrdiny změnil v uprchlíka. Tím, že na něj padla vina za smrt Harveyho Denta, obětoval všechno pro to, co společně s komisařem Gordonem považovali za vyšší dobro. A na čas tato lež skutečně zabírala. Všechno se ale mění s příchodem prohnané zlodějky a jejích tajemných zájmů. (The Dark Knight Rises, USA, Velká Británie, 2012)

  • Prima Max, 20:00 – dobrodružný První rytíř – V městě Camelot se protínají osudy tří hrdinů: Lancelota, lady Guinevere a krále Artuše. Pro něj reprezentuje Guinevere životní šanci získat lásku a královnu pro svou zemi a z Lancelota chce udělat čestného rytíře. Oběma otevře brány do svého města i do svého srdce. Láska a důvěra mu však přinese jen zradu. (First Knight, USA, 1995)

BRAND24

  • ČT2, 21:55 – krimi Volba zbraní – Bývalý gangster, který, jak se domnívá, za své zločiny již zaplatil a nikomu nic nedluží, žije klidným životem farmáře, který miluje svou krásnou ženu a své koně. Ale minulost si ho stejně najde. Yves Montand a Catherine Deneuveová v hlavních rolích kriminálního dramatu. (Le Choix des armes, Francie, 1981)

  • Nova Cinema, 23:10 – sci-fi thriller V jako Vendeta – Futuristický snímek V jako Vendeta je zasazen do totalitní Británie a vypráví příběh jemné mladé dívky Evey, která je maskovaným mužem jménem V zachráněna ze situace, kdy jí šlo o život. Tento mistr boje a klamu je neobyčejně charismatický a snaží se podnítit ostatní spoluobčany, aby se vzbouřili proti tyranii a útlaku. Spolu s tím, jak Evey odkrývá tajemství jeho původu, objevuje mnohé pravdy i o sobě a stává se jeho spojencem v uskutečnění plánu vnést do společnosti plné násilí a korupce opět svobodu a spravedlnost. (V for Vendetta, USA, Německo, Velká Británie, 2005)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).