Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Americká krása, Dobrodružství Poseidonu a Slaměný klobouk

25. 1. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • CS Film, 20:00 – historická komedie Slaměný klobouk - Zmatky kolem dámského klobouku sežraného koněm se násobí dalšími komplikacemi s opožděným svatebním obřadem… V nejistých dobách bylo vhodné najít nezávazné a nezávadné téma. Kostýmní komedie podle staré, ale dobré a vyzkoušené předlohy, která je i na českých jevištích často uváděna a dočkala se tak mnohých úprav a přepracování. Nejznámější filmovou verzi natočil ve Francii René Clair už v roce 1928. Československá historická komedie (1971)
  • Fanda, 20:05 – drama Americká krása - Na první pohled jsou Burnhamovi šťastnou rodinou, jejíž život je zalit sluncem. Pohodlný dům, auto kvalitní značky, půvabná dospívající dcera, studující na správné škole, rodiče úspěšní ve svém povolání. Nikdo se tedy nediví, že paní Burnhamová (Annette Bening) je věčně samý úsměv – alespoň na veřejnosti. Ve skutečnosti je ale všechno jinak. Obraz dokonalosti matce Carolyn a dceři Jane neustále kazí otec Lester (Kevin Spacey). Není tím ramenatým, snědým „plejbojem“ a co je horší, začíná stále častěji dávat najevo, že se mu nedaří a že je nespokojen se svým životem. Dokud jen odmítá roli, kterou stovky jemu podobných odevzdaně hrají, aby měli klid, je to pro rodinu sice obtížné, ale únosné. Ještě včera nerozhodný a zakřiknutý Lester se ovšem rozhodne „krizi středního věku“ řešit nečekaně radikálně. Americké drama (1999)
  • Prima family, 20:15 – westernová komedie Tenkrát na východě - Kde jinde by se mohl skrývat únosce krásné čínské princezny Pei Pei než na Divokém Západě? Padouši se jí zmocnili přímo v pekingském Zakázaném městě a císař bez váhaní posílá do Ameriky obrovské výkupné. Člen císařské tělesné stráže Chon Wang (Jackie Chan) je jen bezvýznamným členem poselstva, ale právě jeho schopnosti se ukáží být pro úspěšné splnění mise nezbytné. Mezi desperáty s rychlými kolty, prostitutkami s velkým srdcem a bizarními komickými figurami si totiž bojové umění dokáže zjednat mnohem větší respekt než vznešené diplomatické vyjednávání. Americká westernová komedie (2000)
  • ČT 2, 21:45 – drama Poslední pokušení Krista - K tématu, které vzrušuje lidi již několik století, se vrátil v roce 1988 americký režisér Martin Scorsese, který se společně se scénáristou Paulem Schraderem inspiroval známou knihou spisovatele Nikose Kazantzakise. Zfilmování je z hlediska zpracování příběhu pozoruhodné zejména snovou epizodou, v níž je předvedeno poslední pokušení v podobě „normálního života Krista“, po jeho zmrtvýchvstání, jež značně narušuje vžitý náboženský mýtus. V okamžiku prozření Kristovi totiž dochází, že ve chvilce fyzického a psychického vysílení málem podlehnul svodům ďábla převlečeného za Anděla a vyměnil bolest za klidný rodinný život. Americko-kanadské drama (1988)
  • Prima Cool, 23:50 – katastrofický thriller Dobrodružství Poseidonu - Jeden z nejnapínavějších katastrofických filmů všech dob vypráví o osudu posádky a cestujících zaoceánského parníku, převráceného přílivovou vlnou. Děj plný napětí, obohacený osobními příběhy obětí, dává vzniknout přesvědčivému a dechberoucímu dramatu. Skvělé herecké obsazení spolu s neuvěřitelnými speciálními efekty činí z tohoto filmu skutečnou klasiku. Americký katastrofický thriller (1972)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).