Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Dokonalý gentleman, Můj přítel delfín 2 a Charlieho andílci

17. 3. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: archiv
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – komedie Dokonalý gentleman – Thomas Jefferson Johnson (Eddie Murphy) je malým podvodníčkem. Když se ale dozví o smrti kongresmana Jeffa Johnsona, dostane nápad, jak provést největší podvod všech dob. Využije toho, že se jmenuje podobně jako zesnulý kongresman, začne s volební kampaní „Jeff Johnson – jméno, které znáte!“ a nemožné se stane skutkem – je zvolen do amerického kongresu! (Distinguished Gentleman, USA, 1992)

  • Prima Max, 20:15 – romantické drama Rebel bez příčiny – Snímek, ve kterém James Dean ztvárnil svou typickou roli mladého rozervaného hrdiny, se po více než čtyřiceti letech stal filmem téměř kultovním. Jako jeden z prvních se zaměřil na svět problematické dospívající mládeže, která nemůže najít kvůli chybějícímu zázemí své místo ve světě. Citová otupělost a zločinnost těchto už ne dětí a ještě ne dospělých je tu ukazována jako důsledek naprostého nepochopení rodičů, kteří nedokáží překročit hranice svého světa a naslouchat svým ratolestem. (Rebel Without a Cause, USA, 1955)

  • Nova, 20:20 – rodinný film Můj přítel delfín 2 – Úžasný příběh o zázračném uzdravení delfíní samičky Winter nekončí. Po smrti její náhradní matky se odhodlaný tým, který v předchozím filmu Můj přítel delfín zachránil Winter život, opět schází, aby našel truchlící samičce novou společnici. (Dolphin Tale 2, USA, 2014)

BRAND24

  • ČT art, 21:35 – drama Batalion – Advokát František Uher je znám vlasteneckým smýšlením a aktivní pomocí při sporech Čechů s rakouskou justicí. Jedním z jeho klientů je i básník Šulc, který zjistí, že advokátova žena koketuje s Uhrovým bratrancem. Když Anna nereaguje na Šulcovo varování, upozorní básník na její vztah Uhra. Ten chce poznat pravdu a vrátí se proto předčasně ze služební cesty… (Československo, 1937)

  • Prima, 21:40 – akční Charlieho andílci – Šéf dynamické hi-tech společnosti byl unesen ze své kanceláře. V ohrožení jsou milionové zisky firmy, sám pan Knox a jak se rychle ukáže, i tisíce nevinných lidí. Jaký bezohledný padouch stojí za únosem? O co mu vlastně jde? A jak se mu dostat na kobylku? Na tři otázky musí najít odpovědi tři krásné agentky, které pracují pro soukromou detektivní agenturu pana Charlieho. (Charlie’s Angels, USA, Německo, 2000)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).