Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Korunní princ, Šíleně smutná princezna nebo Rolling Stones: Havana Moon

29. 12. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem. 

  • ČT1, 20:00 – pohádka Korunní princ – Kdesi v Zapovězeném lese žije zlý čaroděj Kruciatus (Josef Abrahám). Ten se před sto lety pokusil zničit království, kterému dnes vládne král Alexandr (Jaromír Hanzlík), jenž má dva syny – následníka trůnu Jana (Patrik Děrgel) a mladšího prince Karla (Kryštof Hádek). Karel se však nechce s rolí druhého v pořadí za žádnou cenu smířit. S pomocí svého sluhy Pakosty (Pavel Kříž) se na hradě vloupe do zakázané komnaty, získá kouzelné rekvizity, které tu po zlém čaroději zůstaly, a hodlá svého bratra zničit. (Česko, 2015)

  • Nova Cinema, 20:00 – animovaný film Legenda o sovích strážcích – Hlavní postavou je mladý soví kluk Soren, který je okouzlen historkami svého otce o strážcích Ga’Hoolu – mýtické skupině okřídlených bojovníků. Zatímco Soren sní o tom, že jednoho dne se přidá ke svým hrdinům, jeho starší bratr Kludd se té představě jen vysmívá a touží jen po lovu, létání a být otcovým oblíbencem místo Sorena. Kluddova žárlivost má ale následky – oba sourozenci vypadnou z hnízda na vrcholu stromu… (Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole, USA, Austrálie, 2010)

  • Prima, 20:15 – pohádka Šíleně smutná princezna – Příběh prince a princezny, kteří mají uzavřít dohodnutý sňatek. Vdávat či ženit se ale ani jeden nechce, a už vůbec ne za toho druhého… (Československo, 1968)

BRAND24

  • ČT art, 20:20 – Rolling Stones: Havana Moon – Už se zdálo, že se „Stouny“ nemůžeme prožít nic nového. A přece! Rocková legenda poprvé koncertovala na Kubě, kde jedné březnové noci roku 2016 dali přednost rokenrolu před salsou. (2016)

  • ČT2, 22:10 – restaurovaný fantastický film Baron Prášil – Novodobý astronaut Toník přistane na Měsíci, kde se setká se zvláštní společností. Patří k ní Cyrano z Bergeracu, hrdinové verneovky Do Měsíce, ale především chvástavý baron Prášil. Všichni jej srdečně vítají se sklenkou vína a přejí si, aby domnělý Měsíčňan poznal kouzlo života na Zemi. Nejslavnější dobrodružství ve světě fantazie v poetické komedii režiséra Karla Zemana – restaurovaná verze filmu vyznamenaného na XV. MFF v Locarnu. (Československo, 1961)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).