Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Láska rohatá, Kořist a Kokain

10. 6. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT 1, 20:00 – pohádka Láska rohatá – Pohádková prvotina scénáristy Karla Žaluda, který na scénu přivádí tak trochu podivnou společnost: je tu neschopný čert Záprtek, dva zlodějíčci, kteří se za čerty nejdřív vydávají a nakonec se jimi i stanou, čertovská babička Elvíra, která, ačkoli vládne nejedním kouzlem, se stává čím dát tím víc člověkem, jeden superbyrokratický pekelný inspektor, poctivá dívenka Anička a její už méně poctivá kamarádka Markéta, nenasytná majitelka zlatnictví a další. (Česko, 2009; režie: Hynek Bočan, hrají: Jiří Mádl, Táňa Pauhofová, Jiřina Bohdalová)

  • Prima Max, 20:15 – krimi Kořist – Strhující příběh zkorumpovaného policisty, který honí zloděje, jenž stál za kolosální loupeží diamantů v Aténách. V typické belmondovské gangsterce se můžete těšit především na bleskový spád a velké množství kaskadérských scén. (Le Casse, Francie, Itálie, 1971; režie Henri Verneuil, hrají: Omar Sharif, Jean-Paul Belmondo)

  • Nova, 20:20 – romantická komedie Holka na roztrhání – Život Melanie už ani nemůže být lepší. Je mladá, krásná a úspěšná a její poslední modelová kolekce se stala na předváděcím molu hitem. A je i zamilovaná do mladého, krásného a úspěšného syna starostky, který ji právě požádal o ruku. Nepochybně radostná událost, kdyby ovšem Melanie neměla pár problémů z minulostí. Tím největším je vychladlé, ovšem úředně stále ještě platné manželství… (Sweet Home Alabama, USA, 2002; hrají: Reese Witherspoon)

cif 24 - early cena - média

  • Nova Cinema, 21:45 – životopisný film Kokain – V 70. letech zaznamenal mezinárodní obchod s drogami rychlý vzestup a v jeho středu se ocitl zcela nenápadný a ve všem průměrný Američan. George Jung, hvězda školního fotbalového mužstva z malého města, se během několika let stal hlavním dovozcem kokainu z kolumbijského Medellínu. Film sleduje jeho cestu od 60. let přes jeho první styky se světem drog na plážích v Kalifornii. (Blow, USA, 2001; hrají: Johnny Depp, Penélope Cruz)

  • ČT art, 22:35 – drama Kristove roky – Celovečerní debut Juraje Jakubiska je tragikomickou výpovědí o pocitech a životních vyhlídkách muže, jenž se nachází v příslovečné polovině života. Malíř Juraj, slovenský malíř žijící v Praze, si po své třicítce uvědomí, jak bezcílně dosud žil, jak plánovitě se vyhýbal všem závazkům a povinnostem. Ve vztahu k blízkým lidem, zejména k bratrovi Andrejovi, který je pilotem, si Juraj postupně ujasňuje žebříček hodnot. (Československo, 1967; režie: Juraj Jakubisko, hrají: Jiří Sýkora, Vlado Müller)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).