Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Tipsport extraliga, Hellboy, Zakázané hry a Dobrý ročník

19. 10. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 18:00 – Vítkovice Steel – Bílí tygři Liberec - Přímý přenos utkání Tipsport extraligy v ledním hokeji
  • ČT 2, 21:35 – válečné drama Zakázané hry - Francie za druhé světové války: skupina utečenců se stala obětí nepřátelského leteckého útoku. O život přicházejí i rodiče malé Paulette (Brigitte Fosseyová). Děvčátko naštěstí velmi brzy najde nový domov v rodině chudého rolníka. Zde se spřátelí s malým Michelem, synem rodiny pěstounů. S dětskou nevinností vtahují malí hrdinové děsivé válečné události do svých her: zakládají hřbitov zvířat, na němž pohřbívají mrtvá zvířata, která opatřuje Michel, se vší pompou a s kradenými hřbitovními věnci, protože celý obřad během války absolvovali nesčetněkrát. Jednoho dne však svorná pohoda obou dětí náhle končí. Francouzské válečné drama (1952)
  • Nova, 22:25 – akční dobrodružné fantasy Hellboy - Akční horor, který režisér Guilermo del Toro natočil podle známého Mignolova komiksu, vypráví o Chlapci z pekla, který přišel na svět v roce 1944. Tehdy se ho snažili využít spřeženci Zla v nacistických službách – nesmrtelný Rasputin (Karel Roden), gestapačka Ilsa a maskovaný zabiják Kroenen. Malého ďáblíka však zachránil a vychoval doktor Broom (John Hurt), který pracoval pro Američany. Dospělý Hellboy (Ron Perlman) žije v přísně utajeném Úřadu pro výzkum paranormálních jevů a spolu s žabím mužem Sapienem (Doug Jones) a dívkou Liz (Selma Blairová), která umí v rozčilení vyvolat výbuch či požár, jsou využíváni při mimořádných operacích FBI. Americké akční dobrodružné fantasy (2004)
  • Prima family, 22:55 – romantické komediální drama Dobrý ročník - Film, při jehož natáčení se proslulý režisér Ridley Scott (Gladiátor) podruhé sešel s oscarovým hercem Russellem Crowem, vypráví příběh londýnského experta v oboru investic Maxe Skinnera (Crowe), který se po smrti svého strýčka vrací na vinici, kde prožil nejkrásnější část dětství. Přestože chce hodit minulost za hlavu a vinici co nejdříve prodat, v okamžiku příjezdu do čarokrásné oblasti na jihu Francie se začne odvíjet zcela nová a opojná kapitola jeho života, v jejímž průběhu v sobě nalezne to, co už od dětství postrádá. Americko-britské komediální drama (2006)
  • HBO, HBO HD; 23:20 – životopisný thriller a akční krimi Sejmout zabijáka - Sirotek, jenž své dětství prožil v drsných ulicích Clevelandu, Ir Danny Greene (Ray Stevenson), se dokázal vypracovat z přístavního dělníka v odborového předáka a spojence mafie. Když ho agenti FBI z odborů vytlačili, Danny začíná novou kariéru vymahače dluhů pro lichváře Shondora Birnse (Christopher Walken) a navíc pořád spolupracuje s mafiánským bossem Johnem Nardim (Vincent D’Onofrio). Danny, kterému je v patách detektiv Joe Manditski (Val Kilmer), rychle získává vlastní moc a dostává se do sporu s Italy, kteří brzy pochopí, že zabít ho nebude vůbec snadné. Jejich vzájemná nevraživost vyvolává v clevelandských ulicích krvavou válku a město získává nelichotivou přezdívku “Bomb City”. Americký životopisný thriller a akční krimi (2011)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).