Hlavní navigace

Páteční TV tipy: Zapomenuté světlo, Spálené životy a Vykoupení z věznice Shawshank

6. 12. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 18:25 – hokejový zápas Mountfield HK – HC Oceláři Třinec – Přímý přenos utkání Tipsport extraligy v ledním hokeji
  • Nova, 21:40 – thriller Smrtící epidemie – Sam Daniels společně s týmem vojenských lékařů zoufale pátrá po neznámém bacilonosiči, který zavlekl z Afriky do Kalifornie smrtelnou nemoc. Jenže netuší, že zájmy vysokých vojenských činitelů jsou zcela opačné a pro utajení své biologické zbraně neváhají obětovat životy nevinných civilistů… Americký thriller (1995).
  • ČT 2, 21:55 – český film Zapomenuté světlo – Příběh vesnického faráře, který bojuje se státními úředníky i vyššími církevními představiteli za záchranu kostela, se odehrává na sklonku osmdesátých let. Pro faráře Holého představuje víra v Boha neotřesitelnou hodnotu a navíc zápasí s pocitem vlastní zbytečnosti a bezmocnosti při setkání s chorobou milované Marjánky. Stejně bezmocný je i před socialistickým režimem, který arogantně likviduje hmotné i duchovní hodnoty. Český film (1996).
  • STV 2, 22:10 – drama Spálené životy – Mariana (Jennifer Lawrenceová) je šestnáctiletá dívka z mexického pohraničního města, jež se snaží dát dohromady své rodiče, Sylvia (Charlize Theronová) je manažerka z Portlandu, jež utrácí život prázdným sexem bez lásky a musí projít citovou odyseou, aby vykoupila svůj dávný hřích. Dvojice Gina a Nick (Kim Basingerová a Joaquim de Almeida) se zase musí vyrovnat se svou tajnou láskou, protože ona je vdaná, on je ženatý a oba mají děti a Maria (Tessa Iaová) se snaží pomoci svým rodičům, aby našli odpuštění. Americko-argentinské drama (2008).
  • Prima Cool, 22:15 – drama Vykoupení z věznice Shawshank – Andy Dufresne je mladý a úspěšný bankéř. Jeho život se drasticky změní poté, co je odsouzen k trestu dvojnásobného doživotí za vraždu manželky a jejího milence. Andy je ovšem jediný, kdo ví, že zločiny nespáchal. Andy, který je v civilním životě mlčenlivý bankéř, je poslán do věznice Shawshank, aby si trest krutě odpykal, a musí se naučit probít nelítostnými podmínkami za zdmi vězení, kde je život často na ostří nože. Americké drama (1994).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).