Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Pahorek, Mistrův syn a Po přečtení spalte

30. 4. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 4, 20:00 – Hokejista sezony Tipsport extraligy v ledním hokeji 2011/12 - Přímý přenos slavnostního vyhlášení ankety o nejlepšího hokejistu české hokejové extraligy.
  • Nova Cinema, 20:00 – film Mistrův syn - Wong Fei – Hong je národním hrdinou 19. století v čínské kultuře, je mistrem kung-fu, který bojuje proti bezpráví v časech britské kolonizace. Wonga v mládí poslali k jeho strýčkovi, těžkému alkoholikovi, aby se tam naučil disciplíně a základům bojových umění. Wong utíká pryč, narazí na místní bandity. Zbitý a zničený se vrací zpět ke strýčkovi, který ho trénuje ve stylu „opilého boje“.  Akční komedie (Hong Kong, 1978)
  • MGM, 20:00 – film Souboj u El Diablo - Ve strhujícím příběhu o hořkém konfliktu mezi bílými přistěhovalci a Apači se před kamerou setkali James Garner a Sidney Poitier. Kromě bezchybných hereckých výkonů western vyniká také úchvatnými záběry přírodních krás státu Utah. Americký western režiséra Ralpha Nelsona se vymyká obvyklým černobílým příběhům o dobývání Divokého západu. Nenajdeme zde jen kladné a záporné hrdiny: třebaže se hrdinové v bitvě ocitají na stejné straně, vznikají mezi nimi různá pnutí a sváry. Westernové drama (USA, 1966)
  • ČT 2, 20:50 – film Pahorek - Film se odehrává za II. světové války v kárném zařízení pro anglické vojáky v libyjské poušti. Podmínky v táboře jsou nelidské samy o sobě a jsou ještě zhoršovány sadistickým velitelem, seržantem Williamsem. Pod heslem „přišli jako lidé, odejdou jako zvířata“ je den co den nutí stavět na žhavém slunci uprostřed tábora vysokou horu z písku. Vězni postupně ztrácejí nejen fyzickou, ale hlavně psychickou sílu a vůli. A zřejmě o to Williamsovi i jeho nadřízeným jde. Zlomit je a zpracovat v poslušné a tvárné roboty, kteří budou v budoucnu bezpodmínečně plnit jakékoli příkazy. Válečné drama (Velká Británie, 1965)
  • TV Barrandov, 22:20 – film Po přečtení spalte - Osborne Cox (John Malkovich) je operační důstojník CIA, který bojuje o přežití. Jeho kariéra i manželství už dlouhou dobu nikam nevedou a Coxe chápe snad už jen láhev alkoholu. Harry Pfarrer (George Clooney) je domýšlivý ministerský úředník, který za zády své ženy holduje internetové seznamce a ve sklepě si sám vyrábí sexuální pomůcky. Za zmínku stojí, že udržuje známost i s nespokojenou Ozzieho manželkou Katie (Tilda Swinton). Když Ozzie definitivně přijde o práci u CIA, rozhodne se ve své slastné nevědomosti napsat vzpomínkovou knihu. Bohužel netuší, že jeho žena si chystá vhodnou půdu pro rozvod a zmocní se rukopisu z jeho počítače. Krimi komedie (USA, 2008)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).