Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: seriál Newsroom, 36 komnat Šaolinu a Návrat domů

30. 7. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • HBO, HBO HD; 20:00 – dramatický seriál Newsroom - Inteligentní, aktuální, vtipný a zábavný Newsroom nahlíží do zákulisí fiktivní zpravodajské televizní stanice ACN Network. Soustřeďuje pozornost na život před i za kamerou jejího sarkastického moderátora (Jeff Daniels), nové vedoucí produkce (Emily Mortimerová), ostatních zaměstnanců (John Gallagher Jr., Alison Pillová, Thomas Sadoski, Olivia Munnová, Dev Patel,…) a jejich šéfa (Sam Waterston). Zvládnutím hektického prvního společného dne, který vyvrcholí horkou zprávou o výbuchu vrtné plošiny BP v Mexickém zálivu, se tento tým vydává na upřímně míněnou donkichotskou misi – chtějí dělat dobré zpravodajství navzdory všem firemním, obchodním i svým vlastním potížím. Americký dramatický seriál (2012)
  • Nova Sport, 20:00 – Legendy Wimbledonu – Pete Sampras - Dokumentární film o nejslavnějších tenistech nejslavnějšího turnaje.
  • TV Barrandov, 22:00 – válečné drama Návrat domů - Kapitán Bob Hyde v roce 1968 odjíždí z Los Angeles společně s dalšími vojáky do Vietnamu, aby hájil čest a zájmy USA. Doma zanechává svoji přitažlivou manželku Sally, která je najednou sama a rozhodne se dobrovolně pomáhat v nemocnici. Tady se sblíží s ochrnutým válečným veteránem Lukem Martinem, jenž bojuje s depresemi, samotou a tím, že společnost nedokáže ocenit jeho oběť. Tisíce kilometrů daleko od Sally se zatím Bob pokouší vyrovnat se se situací na frontě, která je zcela jiná, než jak ji podávala oficiální propaganda. Po jisté době se Bob vrací z války domů, sám zmrzačený a nemohoucí. A Sally stojí před rozhodováním mezi větším a menším zlem. Americké válečné drama (1978)
  • Film Europe Channel, 22:00 – komediální drama Já a Ty a všichni ostatní - Režisérka Miranda July nabízí svět, kde se místo ironie či zlomyslnosti nalézá citlivost a jemný humor, kde se obyčejné stává mimořádným a všední lidé oslňují svými charaktery během naprosto běžných lidských okamžiků. Jemný, křehký, vtipný film je příběhem každého z nás. O mě, Tobě a všech ostatních, co znáš! Americko-britské komediální drama (2005)
  • MGM, 23:40 – historický akční snímek 36 komnat Šaolinu - Prostý mladík z Kantonu Liu (Gordon Liu) uniká před řáděním mandžuských oddílů a pod vlivem této události se rozhoduje naučit se bojovému umění. Postaví se proti Mandžuům a brzy se proslaví jako legendární mnich San Te ze Shaolinu. Hongkongský historický akční film (1978)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).