Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Slunce rošťáků, 3096 dní: Příběh Nataschi Kampuschové nebo Co jsme komu udělali?

6. 3. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – drama 3096 dní: Příběh Nataschi Kampuschové – Film natočený podle skutečných událostí. Natascha Kampusch byla jako desetiletá unesena. Rakouský elektromechanik Wolfgang Priklopil ji poté dlouhých osm let držel v podzemní místnosti, vybudované speciálně pro ni… (3096, Německo, 2013)

  • Prima Max, 20:15 – komedie Co jsme komu udělali? – Claude a Marie Verneuilovi jsou svým založením provinční milovníci staré dobré Francie, silně věřící katolíci a ve svém okolí patří mezi vážené občany. A také mají čtyři dcery: Isabelle, Odile a Ségolène a Laure. Při jejich výchově se vždy snažili uplatňovat spíše konzervativní metody a snažili se jim vštípit ty správné hodnoty – tedy ty jejich. Dnešní doba ale Verneuilovy konfrontuje s mnoha věcmi, které rozhodně nejsou podle jejich gusta, například s multikulturní nebo náboženskou tolerancí a s podobnými dalšími výmysly. (Qu’est-ce qu’on a fait au bon dieu?, Francie, 2014)

  • Barrandov Plus, 20:20 – dobrodružný film Isenhart: Legenda o rytíři – Je doba vrcholného středověku v Německu. Města jsou nakažena morem a sváry mezi válčící šlechtou. V této době se narodilo mrtvé dítě – bastard Isenhrat, ale záhadný černý rytíř dítě oživí a zrodila se legenda o „nemrtvém dítěti“. Mladý Isenhart vyrůstá v rodině kováře na zámku Laurin, kde získal základní vzdělání, a jeho přítelem byl zámecký syn Conrad. Tajně se zamiloval do jeho sestry Anny, ale on je chudý a ona dcera šlechtice. Když je Anna chladnokrevně zavražděna, byl zadržen cestující obchodník a za trest byl pohřben za živa. Jenže… (Isenhart – Die Jagd nach dem Seelenfänger, Rakousko, Německo, 2011)

ebf - partner 1

  • ČT2, 21:55 – krimi drama Slunce rošťáků – Znuděný velice dobře zajištěný starý muž Denis Farraud býval kdysi bouřlivákem, dobrodruhem do morku kostí a lupičem. Nyní dostává nabídku „na kšeft“ od mladého gangstera Beckleyho. Uloupit z banky větší sumu peněz, a navíc americkým vojákům. To ale není jen tak, a proto je třeba dobře promyšlený plán… Jean Gabin jako úctyhodný restauratér se srdcem lupiče. (Le Soleil des voyous, Francie, Itálie, 1967)

  • Barrandov Plus, 23:00 – thriller Teror – Uznávaného hasiče opustila manželka spolu se synem pro jeho násilnické chování. Je přesvědčený, že vinu na tom mají jeho sousedé a jejich děti, které jí namluvili, aby od manžela odešla. Vtrhne do jejich domu a začne je terorizovat. Sousedé to oznámí policii, ta jim však nevěří, protože ho považují za uznávaného požárníka s množstvím zásluh. Situace se zdramatizuje, když zabije opraváře, dva policisty a nakonec zaútočí i na rodinu sousedů. Začíná tvrdý boj o přežití. (Under Pressure, USA, 1997)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).