Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Atentát v Ambassadoru, Gangy New Yorku a Rikša

27. 6. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova, 20:20 – sci-fi film Hunger Games: Vražedná pomsta – Katniss Everdeen a Peeta Mellark se po šokujícím vítězství v 74. ročníku Hunger Games vrací domů. Jako vítězové musí ale brzy domov a své rodiny znovu opustit a vydat se na okružní jízdu po všech krajích Panemu. Jejich úkolem je bavit lidi, oproti očekávání Kapitolu ale Katniss a její příběh inspiruje ke vzpouře. Během turné po krajích Panemu Katniss vycítí, že se neodvratně schyluje k revoluci. Hlavní město ale stále drží moc pevně ve svých rukou a prezident Snow není člověk, se kterým je dobré si zahrávat. Ve vhodný čas, ve vhodný moment, Katniss Everdeen musí být zlikvidována. Sílu Kapitolu mají symbolizovat přípravy na 75. Hry, které skrývají překvapení a rozhodnou o budoucnosti celého Panemu. Katniss a Peeta musí zpět do arény. Americký film (2013)
  • ČT 1, 21:30 – válečná komedie Stepující stonožka – Cestu plnou dobrodružství prožívají ve francouzské komedii Stepující stonožka tři přátelé, kteří se v době okupace Francie rozhodnou zachránit před nacisty vzácnou sochu Venuše. Tajně ji vynesou z Louvru, pečlivě uloženou v obrovské bedně, a téměř před očima „uměnímilovných“ okupantů se ji snaží odvézt na bezpečné místo, na zastrčený zámeček. Ale i tam jsou už Němci a jediné, co odvážným Francouzům zbývá, je jejich duchapřítomnost a pomoc dalších vlastenců. Francouzský film (1977)
  • ČT 2, 21:40 – historické drama Atentát v Ambassadoru – 4. června 1968. Senátor Robert F. Kennedy přijíždí do hotelu Ambassador v Los Angeles přednést projev v rámci své kandidatury na prezidenta Spojených států. Ve všech lidech vzbuzuje naději, vzrušení a dojem, že jeho zvolení bude příčinou velkých změn. V následujících dvou dnech však celý svět bude svědkem události, která změní historii a životy mnoha lidí. Atentát v Ambassadoru není politický film. Není to ani příběh Roberta Kennedyho (ve filmu ho vidíme výhradně ze skutečných archivních záběrů). Je to pohled do životů několika lidí, jejichž cesty se na pár hodin protly. Příběh lidí, kteří byli v bezprostřední blízkosti jednoho z největších incidentů 20. století. Americký film (2006)
  • Nova Cinema, 22:30 – historické drama Gangy New Yorku – New York roku 1846. Na jihu Manhattanu se nachází čtvrť Five Points – jedna z nejchudších čtvrtí v celé Americe, která je sužována neustálými boji mezi znepřátelenými gangy, usilujícími o nadvládu v ulicích. Žije zde i mladý Amsterdam se svým otcem, šéfem jednoho z gangů. V jedné z bitev je otec zabit šéfem konkurenčního gangu. Amsterdam je poslán do sirotčince a po šestnácti letech se vrací zpět s jedinou myšlenkou – pomstít se. Plány mu však poněkud zkomplikuje setkání s krásnou Jenny… Americko-italský film (2002)
  • ČT art, 23:00 – drama Rikša – „Cyklo“ je název pro bicykl-taxi, ale i přezdívka 18letého chlapce, který se snaží žít poctivě a tvrdě pracovat, aby přežil v zoufalé chudobě největšího vietnamského města Ho Chi Mihn City. Žije se svým starým otcem (Le Kinh Huy) a dvěma sestrami (Tran Nu Yen-Khe, Pham Ngoc Lieu) a během dne převáží anonymní cestující přelidněnými ulicemi. Když však jeho kolo ukradne místní gang, Cyklo je nucen vstoupit do podsvětí tohoto zkorumpovaného města, plného organizovaného zločinu a násilí. Sveden lehce vydělanými penězi se Cyklo propadá hlouběji a hlouběji do kruhu zločinů a zločinecké skupiny, vedené tichým charismatickým „Básníkem" (Tony Leung) z výše postavené vietnamské rodiny. Vietnamsko-francouzsko-hongkongský film (1995)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).