Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Grošák, Sedmero krkavců a Velký šéf

26. 11. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Prima, 10:40 – romantika Královské intriky – Lissie Lensenová už od dětství miluje vše, co se týká královské rodiny. Hltala o tom každičký článek i pikantní drby a nyní pracuje pro módní časopis pro ženy jako asistentka. Ráda by se posunula výš, ale její šéfka bohužel nevěří, že by mohla zvládnout psát o celebritách. Když Lissie prožije žhavý románek na jednu noc s hezkým Paulem, její život se dramaticky změní. Záhy totiž zjistí, že Paul není nikdo jiný než snoubenec princezny… (Herztöne, Německo, 2013)

  • ČT2, 13:55 – western Grošák – Příběh se odehrává kdesi na pomezí Mexika roku 1870. Gringo Matt (Marlon Brando) se vrací z války domů, ke své rodině, která se ho kdysi ujala a vychovala. Před kostelem mu ukradne Mexičan Chuym jeho nevídaně grošovaného plemenného hřebce, kterého měl na chov. Matt se rozhodne svého koně dostat zpět a Mexičana potrestat. Pomůže mu mexická kráska a nastává boj o koně, dívku a přežití. (The Appaloosa, USA, 1966)

  • ČT2, 20:00 – western Monte Walsh – Monte Walsh a jeho přítel Chet Rollins jsou kovbojové marně hledající práci v městečku Harmony v Arizoně v době, kdy nejspíše končí „zlaté časy“ starého Západu. Na nějaký čas se usadí na ranči vedeném Calem Brennanem. Za Montyho se chce provdat jeho dávná láska Martine, stárnoucí kovboj má však strach, že by oba nedokázal uživit. Východisko z neveselé finanční situace nachází Chet ve svatbě s vdovou Mary Eagleovou, která vlastní výnosný obchod s nejrůznějším zbožím. Zato jejich bývalý kamarád, nezaměstnaný Shorty, se dává na cestu bandity… (USA, 1970)

  • Regionálnítelevize.cz, 20:00 – dokument Doteky otce vlasti Karla IV. – „Otevíráme životní příběh císaře Karla IV., abychom skrze jeho osudy a činy lépe pochopili i společnost jeho doby. Svými činy a rozhodnutími významně ovlivnil nejen osudy miliónů bezejmenných, ale i dějiny zemí tehdejší Evropy.“ 

BRAND24

  • Prima, 20:15 – pohádka Sedmero krkavců – Mladá dívka na sebe bere těžký úkol. Musí se pokusit zachránit své bratry a zbavit je prokletí, které na ně uvrhla jejich matka. Je to příběh o odvaze, vytrvalosti, ale také síle slova, pravdy a opravdové lásky. (Sedem zhavranelých bratov, Česko, Slovensko, 2015)

  • ČT1, 21:55 – krimi komedie Velký šéf – Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow–Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který díky tomu ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a… (Le Cerveau, Francie, Itálie, 1969) 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).