Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Hrabě Monte Christo, Zlatý slavík 1966 nebo Amadeus (Director’s Cut)

18. 2. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT2, 14:00 – dobrodružný film Hrabě Monte Christo (1/2) – V únoru roku 1815 připlouvá do přístavu Marseille dlouho očekávaná loď Pharaon. Mnozí už v její návrat ani nedoufali. Jen krásná Mercedes nikdy nezapochybovala, že se její snoubenec vrátí. Všichni ho s upřímnou radostí vítají, jen Fernand, Caderousse a Villefort se neradují ze štěstí, které ho potkalo. Jeden se užírá žárlivostí na jeho lásku s Mercedes, další se nemůže smířit s tím, že po smrti kapitána převzal úspěšně velení lodi a on zůstal stranou, a třetí se bojí o svou kariéru, protože jeho otci, zapřísáhlému bonapartistovi, přivezl vzkaz od nepřítele státu. (Le Comte de Monte Cristo, Francie, Itálie, 1954)

  • ČT sport, 14:30 – biatlon: MS 2017 Rakousko – Přímý přenos štafety mužů na 4× 7,5 km na světovém šampionátu v rakouském Hochfilzenu.

  • ČT 2, 20:00 – klasická „bondovka“ Dr. No – Tři zabijáci, maskovaní za neškodné slepé žebráky, zavraždí agenta britské tajné služby i jeho sekretářku. Londýnská centrála MI6 vyšle jednoho z nejlepších agentů s povolením zabíjet – Jamese Bonda. (Velká Británie, 1962).

BRAND24

  • ČT art, 20:20 – rekonstruovaný Zlatý slavík 1966 – Unikátní rekonstruovaný záznam prvního přímého přenosu ankety vyhlášené časopisem Mladý svět o nejpopulárnější zpěvačky a zpěváky roku 1966. Přenos se vysílal 18. 2. 1967 a Česká televize ho divákům nabídne od té doby poprvé a na den přesně po 50 letech. Moderuje Darek Vostřel. Účinkují: Karel Gott, Marta Kubišová, Helena Vondráčková, Waldemar Matuška, Eva Pilarová, Václav Neckář a další.

  • ČT1, 21:15 – historický film Amadeus (Director’s Cut) – Strhující drama závisti, žárlivosti, intrik a vášnivé lásky k hudbě. Jeden z nejlepších filmů historie, oceněný osmi Oscary, v tzv. režisérském sestřihu. (USA, 1984)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).