Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Miroslava Knapková jede finále skifu na LOH a Road to Perdition

4. 8. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

ČT 4, ČT 4 HD; 13:30 – přenos finále veslování skif na LOH 2012 Londýn – Přímý přenos finálových jízd skifařů na Letních olympijských hrách 2012 v Londýně, v nichž o medaili bojuje česká reprezentantka Miroslava Knapková.

HBO, HBO HD; 20:00 – dramatická komedie Barneyho ženy - Tento vřelý, moudrý a vtipný příběh o Barneym Panofskym, zdánlivě obyčejném muži, jenž žil neobyčejný život, byl inspirován knihou Mordecai Richlera. Hlavní roli ztvárnil Paul Giamatti. Upřímná zpověď vyprávěná (jak už název naznačuje) z velké části z Barneyho pohledu, zahrnuje čtyři desetiletí, dva kontinenty a tři manželky. Tento film vás vezme do různých výšin – i několika nížin – jeho dlouhého a barvitého života. Důvod, proč Barney měl potřebu vyprávět o svém životě, je kniha, kterou vydal jeho zapřísáhlý nepřítel a jež obsahuje Barneyho kompromitující minulost. Kanadsko-italská dramatická komedie (2010)

Cinemax, 20:00 – krátkometrážní komedie a drama Pobřeží - Inspirující příběh dvou kamarádů z dětství – Joa (Ciarán Hinds) a Paddyho (Conleth Hill) – které na pětadvacet let rozdělilo nedorozumění. Jejich svět i jejich přátelství rozbil konflikt v Severním Irsku. Od té chvíle nabraly životy obou chlapců velmi odlišný směr. O dvacet pět let později se Joe vrací zpět do své vlasti se svou čtyřiadvacetiletou dcerou Patricií. Když byl Joe pryč, oženil se Paddy s jeho bývalou snoubenkou Mary. Co se tehdy, před pětadvaceti lety vlastně stalo? Mohou být staré rány vyléčeny? Odpověď je stejně dojemná jako veselá. Britská krátkometrážní komedie a drama (2011)

BRAND24

TV Nova, 20:20 – fantasy sci-fi Hvězdné války: Epizoda V – Impérium vrací úder - Nastaly temné časy pro Povstání. I přes to, že „Hvězda smrti“ byla zničena, imperiální jednotky vyhnaly Rebely z jejich tajné základny a pronásledovaly je po celé Galaxii. Aby se vyhnula střetu s hrůzostrašnou Imperiální flotilou, skupina svobodných pilotů vedená Lukem Skywalkerem vybudovala novou tajnou základnu na opuštěné ledové planetě Hothu. Imperátorův pobočník Darth Vader, posedlý hledáním mladého Skywalkera, však vyslal tisíce sond do všech koutů vesmíru. Americké fantasy sci-fi (1980)

Prima Cool, 21:50 – krimi drama a thriller Road to Perdition - Titul „Road to Perdition“ lze chápat ve dvou významech. Perdition je jméno města, do kterého jede Michael Sullivan (Tom Hanks) se svým synem Michaelem Sullivanem jr. (Tyler Hoechlin). Perdition – zatracení – je také eufemismus pro peklo. A Sullivan senior poznává, že si zvolil životní cestu vedoucí do pekel. Modlí se, aby svého syna od takové cesty uchránil. Je rok 1931, doba velké hospodářské krize. Michael Sullivan, nájemní vrah, pracuje pro irský gang. Do jeho života vstoupí pan John Rooney (Paul Newman). Zachrání mu život dřív, než si Michael Sullivan vůbec uvědomí, že o krk jde. Pan Rooney je pro Sullivana seniora vzorem. Totéž k svému otci cítí Sullivan junior. Americké krimi drama a thriller (2002)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).