Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: fotbal Česko - Slovensko, Dveře dokořán, Salton Sea a Únos

14. 11. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 17:10 – Česko – Slovensko – Přímý přenos přípravného fotbalového utkání
  • Cinemax, 21:50 - hudební životopisné drama Ray - Jestliže lze život chápat jako souhrn jeho jednotlivých částí, pak příběh Ray Charlese je možno považovat za souhrn osobních vzestupů a pádů v průběhu dlouhé a slávou ověnčené kariéry ve světě hudby. Ray zažil bolest i osobní tragédie. Množství jeho hudebních stylů (jazz, rhytm & blues, rock-and-roll, gospel, country & western) je sledem a souhrnem celistvé inspirativní cesty génia s jedinečnou vizí, génia, který světu daroval možnost zcela nového způsobu vnímání hudby. RAY je dosud nevyprávěný příběh dramatického osudu americké hudební legendy, jehož vzniku předcházel patnáctiletý sběr materiálu a sledování Rayovy tvorby uznávaným filmařem Taylorem Hackfordem. Americké hudební životopisné drama (2004)
  • ČT 2, 22:30 – drama Dveře dokořán - Will Francis je úspěšný architekt a se společníkem Sandym získal významnou zakázku při rozsáhlé přestavbě londýnské čtvrti Kings Cross. Jejich firma je krátce po sobě dvakrát vykradena a muž zjistí, že jedním ze zlodějů je patnáctiletý imigrant Miro. Will žije s přítelkyní Liv, se kterou vychovává její zčásti autistickou dcerku Beu, posedlou gymnastikou. Vztah s Liv prochází krizí a muž se sblíží s Mirovou matkou, temperamentní bosenskou muslimkou Amirou. Z cizinky a Brita se stanou milenci, jejich vztah je ale od počátku poznamenán nedůvěrou. Americko-britské drama (2006)
  • Filmbox HD, 22:35 – hudební komediální drama Show začíná - Pravdivý příběh jedné z nejvýstřednějších dam londýnské předválečné smetánky Laury Hendersonové a jejího divadla Windmill. Dříve slavné divadlo kvůli rozmachu filmového průmyslu přišlo o své diváky. Paní Hendersonová, poháněná touhou přilákat publikum zpět, se navzdory svému věku a s pomocí divadelního manažera Viviana van Damma snaží o znovuzrození zašlé slávy Windmillu. Tento obdivuhodný, ale i rozporuplný pár spojenými silami uvede na jeviště Nude Revue, extravagantní muzikálovou show na hranici zákona, která je přijata s obrovským nadšením a Windmill se díky ní navždy zapíše do divadelní historie. Britské hudební komediální drama (2005)
  • Nova, 23:15 – krimi thriller Salton Sea - V jediném momentě se život Dannyho Parkera alias Toma van Allena otočil o 180 stupňů. Dnes je z něho troska, zmítající se v nekonečném kolotoči drog, násilí a udávání policii. A přitom mohlo být všechno úplně jinak. Jen kdyby tehdy se ženou nezůstávali na pláži. Večer pak se stavili v motelu v Salton Sea, kde se tajně vyráběly drogy. Během jejich přítomnosti místo napadli ozbrojení zabijáci, Danny byl postřelen, manželka zemřela a on se z toho všeho zhroutil. Nyní mu však svítá naděje. Pravděpodobně narazil na stopu vrahů. A jediné, co ho ještě drží při smyslech, je touha po krvavé pomstě nesmyslně utraceného života jeho životní lásky. Americký krimi thriller (2002)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).