Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Holka jako já; Dožeň, co se dá a Viktoriiny vodopády

22. 5. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – drama Holka jako já – příběh Gwen Araujo - Eddie vyrůstal jen s matkou a své tajemství skrýval i před dvěma sourozenci. Na střední škole se však mladík rozhodl, že svůj život zásadně změní – přijme ženské jméno a začne nosit ženské šaty. Jeho přiznání má ale tragické následky. Americké drama (2006)
  • Prima Zoom, 20:00 – dokument Viktoriiny vodopády – Starý rybář vypráví příběh řeky Zambezi a slavných Viktoriiných vodopádů, který se každoročně opakuje. Během přechodu z období sucha do období dešťů se vodopády mění v magické a majestátní místo. Britský dokument (2009)
  • ČT 2, 20:00 – Gruzie, nejstřeženější tajemství Kavkazu - Říká se, že přírodním krásám Černomoří podlehl sám Bůh a často tam prodléval. Gruzíncům věnoval nádherné přírodní scenérie jako znak díků za pozvání k oslavě rozdělení souše na jednotlivé země. Od té doby střeží Gruzie umělecký odkaz svých předků a pěstuje své jedinečné tradice. Země má až uhrančivou přitažlivost, její motto: „síla je v jednotě“ odráží moudrost národa, který přetrpěl řadu invazí a ozbrojených konfliktů. Francouzský dokument (2010)
  • Smíchov, 20:50 – romantická komedie a drama Dožeň, co se dá - Adam vyrostl v atomovém krytu a po letech vychází ven, aby sehnal pro sebe a své rodiče potraviny, které začínají docházet. A taky se chce poohlédnout po hezkém, ale nezmutovaném děvčeti z Pasadeny. Americká romantická komedie a drama (1999)
  • Nova, 22:45 – drama a thriller Trust - Čtrnáctiletá Annie se prostřednictvím chatu a webové kamery poprvé zamilovala. Nemohla tušit, že se stala předmětem zájmu anonymního pedofila, který při prvním setkání krutě zneužil její naivity a chladnokrevně ji znásilnil. Pro Annie už nic nebude takové jako dřív. S děsivým traumatem mladé dívky se těžce vyrovnává celá rodina. Vyšetřování FBI navíc dokazuje, že zdaleka nebyla první obětí tohoto internetového sexuálního maniaka. Otec Annie by nejraději vzal spravedlnost do vlastních rukou, dochází však k poznání, že jediné, co teď všichni mohou udělat, je být v této situaci jeden druhému oporou. Americké drama a thriller (2010)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).