Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Magická hlubina, Road to Perdition a Matka Tereza od koček

2. 1. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – romantické drama Magická hlubina - Jaques – potápěč, který dosáhl bez dýchacího přístroje hloubek jako žádný jiný člověk. Enzo – Jaquesův přítel a soupeř, který se mu chce vyrovnat a překonat ho. Joanne – žena, která Jaquese miluje, ale ví, že jeho srdce patří moři. Moři, které je všechny tři spojilo dohromady a které se stalo jejich osudem. Existuje místo na naší planetě, které je podivnější než všechna ostatní – nejméně známé a nejvíce záhadné. Ne nepodobné vesmíru, kde běžné představy času a vzdálenosti mizí. Francouzsko-italské romantické drama (1988)
  • Joj Plus, 20:20 – krimi drama a thriller Road to Perdition - Titul „Road to Perdition“ lze chápat ve dvou významech. Perdition je jméno města, do kterého jede Michael Sullivan (Tom Hanks) se svým synem Michaelem Sullivanem jr. (Tyler Hoechlin). Perdition – zatracení – je také eufemismus pro peklo. A Sullivan senior poznává, že si zvolil životní cestu vedoucí do pekel. Modlí se, aby svého syna od takové cesty uchránil. Je rok 1931, doba velké hospodářské krize. Michael Sullivan, nájemní vrah, pracuje pro irský gang. Do jeho života vstoupí pan John Rooney (Paul Newman). Zachrání mu život dřív, než si Michael Sullivan vůbec uvědomí, že o krk jde. Pan Rooney je pro Sullivana seniora vzorem. Totéž k svému otci cítí Sullivan junior. Americké krimi drama a thriller (2002)
  • Nova, 20:20 – dobrodružná komedie Než si pro nás přijde – Hrdiny americké tragikomedie režiséra Roba Reinera jsou dva stárnoucí muži, kteří se náhodou setkají v nemocnici, kde je oba zaskočí diagnóza zákeřné choroby. Arogantní milionář Edward Cole se celý život věnoval budování podnikatelského impéria, miluje peníze i moc a s chutí terorizuje lidi kolem sebe. Nevyšlo mu žádné manželství a také s dcerou se rozešel ve zlém. Černošský automechanik Carter Chambers naopak milovanou ženu a rodinu má, ale musel jí obětovat svou touhu po vzdělání. Zcela rozdílní muži se v nemocničním pokoji spřátelí, a když se dozvědí, že jim zbývá sotva rok života, sepíší si seznam nesplněných snů a vyrazí za nimi do světa. Americká dobrodružná komedie (2007)
  • ČT 1, 21:25 – Miroslav Donutil v Lucerně - V sobotu 12.října 1996 přivítal do posledního místa vyprodaný sál pražské Lucerny Miroslava Donutila, který tentokrát přivedl na pódium i své hosty a přátele. Byli mezi nimi: Jiří Suchý a orchestr Divadla Semafor, Jiří Sovák, Iva Bittová, Hana a Petr Ulrychovi se skupinou Javory, Miloš Štědroň s původní kapelou Divadla Na provázku, Bambini di Praga a další. Součástí programu bylo i předání dvou platinových desek za 120 000 prodaných nosičů s tituly „Pořád se něco děje“ a „Furt ve střehu“.
  • ČT 2, 23:20 – drama Matka Tereza od koček – Policie zatýká bratry Artura a Martina v maloměstském motelu jejich tety a převáží je do vězení v hlavním městě. Tak začíná kriminální drama plné nezodpovězených otázek. Kdy a proč vzklíčilo iracionální zlo v mladících z dobré rodiny, jehož výsledkem byla smrt blízké osoby? Pozoruhodný pozdní filmový režijní debut uznávaného scenáristy Pawla Saly je dramatickou rekonstrukcí kriminálního případu, který před několik lety svojí neobvyklostí a surovostí šokoval celé Polsko. Polské drama (2010)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).