Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Tajemství rodu Květy Fialové, Monstrum a Odpočítávání

30. 1. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • STV 1, 20:10 – seriál Sherlock: Pes baskervillský – Sherlocka navštíví mladý muž, který tvrdí, že před dvaceti lety byl svědkem toho, jak v mokřinách u Baskerville bestiálně roztrhal jeho otce jakýsi netvor s rudýma očima. A je přesvědčen, že podobné monstrum viděl minulou noc na tom samém místě. Sherlock ví o fámách o genetických pokusech na zvířatech v Baskervillu a proto ho případ zaujme. Britský seriál (2011).
  • ČT 1, 21:00 – dokument Tajemství rodu Květy Fialové – Dokumentární film podle formátu BBC. Co čeká populární herečku při pouti na Slovensko do míst spojených se vzpomínkou na idylické dětství? Pozná po více než sedmdesáti letech svůj původní domov, vesnici, kterou pomáhali budovat čeští legionáři v čele s jejím otcem, slavným vojenským letcem Vlastimilem Fialou? Český dokument (2012).
  • ČT 2, 22:30 – thriller Dvojitý čas – Vdovec Guido a osamělá Sonia se právě seznámili. Sonia je pokojskou v hotelu a Guido, bývalý policista, pracuje nyní jako hlídač luxusní vily. Vědí o sobě docela málo, ale je jasné, že jsou k sobě vzájemně přitahováni. Guido zve Soniu na návštěvu do vily, kde s ní chce strávit hezký večer. Náhle jsou však překvapeni zloději a Guido umírá. Sonia vyvázne se zraněním, ale z útoku si nic nepamatuje. Je opět sama, trápí se kvůli smrti muže, kterého téměř neznala a s nímž se stále, proti vší logice, vídá. Přišla snad o rozum? Italský mysteriózní thriller (2009).
  • TV Barrandov, 22:40 – katastrofický film Monstrum – V roce 2003 se svět dozvěděl o strašlivém zemětřesení, které smetlo z povrchu zemského část Tokia a s ním i tisíce lidských životů. O dva roky později je v troskách nalezena kamera, která patřila dvěma nezvěstným americkým dokumentaristkám. Kazeta, kterou v ní najdou, začne odhalovat děsivé tajemství. Zničení japonské metropole nemá na svědomí přírodní pohroma, ale něco úplně jiného. Něco, co nelze nazvat jinak, než „monstrum“! Americký katastrofický film (2008).
  • Nova, 23:10 – akční drama Odpočítávání – Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí… Americké akční drama (2010).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).