Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Jedna ruka netleská, Indiánské léto nebo Hurikán v ringu

9. 1. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem. 

  • Nova Cinema, 20:00 – sportovní drama Hurikán v ringu – Vyrůstal ve špatné čtvrti, od dětství měl problémy s policií a nakonec byl nespravedlivě odsouzen k trojnásobnému doživotnímu trestu. Rubin Carter, který si v ringu vydobyl přezdívku Hurikán, byl černým koněm střední váhy. Jeho sny o mistrovském titulu jsou ale rozmetány ve chvíli, kdy je zatčen, obviněn z trojnásobné vraždy a díky nenávistnému policistovi a zastrašeným zmanipulovaným svědkům i odsouzen. (The Hurricane, USA, 1999)

  • Jednotka, 20:30 – komedie Tisícročná včela (1/4): Murári – Sága zednického rodu na motivy románu Petra Jaroše odehrávající se převážně na malé slovenské vesnici v letech 1887 až 1917. (Československo, Západní Německo, Rakousko, 1983)

  • ČT1, 20:55 – komedie Jedna ruka netleská – Hlavní postavou příběhu je nenapravitelný smolař Standa, se kterým si osud pěkně pohrává. Zrovna ho pustili z vězení a on věří, že karta jeho života se obrací. Bývalý šéf Zdeněk mu totiž něco dluží a Standa si konečně může splnit to, o čem snil. Jenže potká Ondřeje, a to je oproti Standovi ještě větší nešťastník a blázen. Jejich smůla se násobí, a to nemůže dopadnout dobře. (Česko, 2003)

UX DAy - tip 2

  • Prima Max, 22:15 – akční Zastav a nepřežiješ – Existuje tisíc způsobů, jak si zvednout adrenalin v krvi. Chev Chelios ho dnes bude potřebovat hodně. Celý svět se s ním točí, prakticky se nemůže hýbat a srdce mu stěží bije. Včerejší akce se příliš nezdařila a nájemný vrah nechal svoji oběť uniknout. (Crank, USA, 2006)

  • ČT 2, 22:45 – drama Indiánské léto – Gedeonův první „skoro celovečerní“ film sice svou poetikou odkazuje na snímky české nové vlny 60. let, ale zároveň přichází s novým pohledem. Uzavřená a samotářská dospívající Klára tráví konec léta u babičky se svou sestřenicí Marií, která je jejím pravým opakem. Na místní diskotéce se seznámí se dvěma chlapci, usilujícími o Marii. Vztahy mezi oběma dívkami a zároveň jejich vztahy k oběma mladíkům tvoří předivo křehkého příběhu dospívání. (Česko, 1995)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).