Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Liga mistrů UEFA, Velký útěk a Police Story 3

12. 2. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – dobrodružný western Tom Horn – Slavného lovce lidí Steva McQueena požádají farmáři, aby jejich kraj vyčistil od zlodějů dobytka. Jedinou podmínkou je, aby se nikdo nedozvěděl, že si ho najali samotní chovatelé. Krádeží rapidně ubude a chovatelé už mají pouze jedinou starost – zbavit se svého zachránce, aby nevyšlo najevo, kdo si ho najal. Pistole ani přesná muška proti zradě hrdinovi nepomohou a lovec lidí se nakonec sám stane lovnou zvěří. Americký dobrodružný western (1980)
  • CS Film, 20:00 - psychologické drama Ucho - Náměstek ministra a jeho žena byli pozváni na oficiální vládní recepci. Při návratu zjistí, že nemají klíče. Už si zvykli, že jsou neustále sledováni a odposloucháváni, ale tentokrát se děje něco mimořádného. Muž si uvědomuje, jak vratké je jeho postavení a propadne panice. Manželská hádka odhalí vážnou krizi vzájemného vztahu a bezvýchodnost jejich situace. Všudypřítomné ,,ucho" poslouchá a zaznamenává… Film byl uveden do kin až počátkem roku 1990. Teprve po letech měli diváci příležitost poznat, jak působivá obžaloba totalitního systému byla napsána a natočena ještě před normalizační érou. Jiřina Bohdalová a Radoslav Brzobohatý plně využili nabízející se velkou hereckou příležitost, škoda, že se o tom tak dlouho nesmělo nic vědět. Československé psychologické drama (1970)
  • Prima Cool, 20:15 – Liga mistrů UEFA: Celtic Glasgow – Juventus Turín – Přímý přenos prvního osmifinálového utkání Ligy mistrů UEFA
  • Fanda, 20:20 – akční komedie Police Story 3 - Nejlepší hongkongský policajt je vyslán do Číny s úkolem zneškodnit drogového magnáta. Aby se dostal až k němu, musí pomoci jeho bratrovi uprchnout z pracovního tábora, získat si jeho důvěru a proniknout tak do organizace. V celé akci mu pomáhá půvabná čínská agentka. Nešťastnou náhodou je ale jejich utajení prozrazeno. Z už tak dost nebezpečného úkolu se stává boj o život. Hongkongská akční komedie (1992)
  • TV Barrandov, 21:50 – historické válečné drama Velký útěk - Za 2. světové války nejvyšší německé velení zřídilo speciální tábor, kam byli deportováni nejproblémovější zajatci spojeneckých armád. Velitel tábora plukovník von Luger upozorní seniora zajatých spojeneckých důstojníků kapitána Ramseye, že z tohoto tábora, který má nejtvrdší opatření proti útěku, se nikomu uniknout nepodaří. Ten však von Lugerovi připomene, že pokusit se o útěk ze zajetí je povinností každého správného důstojníka. A hned první den se tuto povinnost pokusí splnit hned několik čestných mužů. Neúspěšně. Velitel Barlett, jemuž se podařilo zorganizovat už několik útěků, proto navrhne Ramseymu neuvěřitelnou akci, při níž by z tábora zmizelo najednou dvě stě padesát zajatců. A tak se rozjedou dokonale utajené přípravy na největší útěk této války. Americké historické válečné drama (1963)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).