Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Přežít Kábul, Amerika, Spálené životy a Městečko South Park

17. 7. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • STV 2, 20:00 – dokument Přežít Kábul – Afghánská metropole je stále ještě městem mužů, únosů a útoků. Ale jak tam přežívají ženy? Dnes – po pádu radikálního islamistického hnutí? Režisérka Elka Jonigkeit sleduje příběhy tří žen v průběhu 25 let. Natáčela s nimi už za vlády prosovětského režimu, i po pádu Talibanu. Německý dokument (2010).
  • Nova Cinema, 21:45 – film Poslední samuraj – Americký kapitán byl najat Japonci, aby vycvičil císařskou armádu pro boj proti samurajům. Ale v první bitvě je jeho jednotka poražena a on upadá do zajetí. Tady ale zcela propadne obdivu ke způsobu života, tradicím a morálnímu kodexu svých věznitelů. Na kterou stranu se však přidá, až dojde ke skutečnému boji… Japonsko-americký akční film (2003).
  • ČT 1, 21:55 – film Amerika – Film režiséra Vladimíra Michálka je postmodernistickou vizí nedokončeného románu Franze Kafky Nezvěstný. Do Ameriky počátku 20. století, země velkých vzletů i velkých pádů, přijíždí mladý Čech (Martin Dejdar). Jeho strýc (Jiří Lábus) je nejbohatší muž Ameriky. Synovce přijme jako vlastního syna za podmínky absolutní podřízenosti. Český film (1994).
  • ČT 2, 22:10 – film Spálené životy – Ve dvou časových rovinách sledujeme osudy majitelky oregonské restaurace Sylvie (Charlize Theronová), jež si hluboko v sobě nese trauma z let dospívání, kdy objevila nevěru své matky. Sylvie se vybíjí v náhodných milostných vztazích, aby zapomněla, ale její minulost se po letech stejně ohlásí. Souběžně se současným příběhem se v Novém Mexiku odehrává retrospektiva vášnivého vztahu zanedbávané hospodyně Giny (Kim Basingerová) a jejího milenc e Nicka (Joaquim de Almeida). Americký film (2008).
  • Fanda, 22:20 – animovaný seriál Městečko South Park (2) – Netradiční animovaný seriál o čtyřech klucích z malého coloradského městečka, kteří vidí „dospělácký“ svět ze své (dalo by se říct přimočaré až naivní) perspektivy. Už první díly si získaly pozornost diváků, protože byly na svou dobu netradičně vulgární a politicky nekorektní. Americký seriál (1997).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).