Hlavní navigace

Tepelné čerpadlo využívá technologii z aut

27. 10. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: IVT
IVT Air X je čerpadlo vzduch – voda využívající výrobní technologie známé z automobilového průmyslu. Díky tomu se dala snížit jak hmotnost, tak cena.

Bezrámová konstrukce snížila hmotnost až o 75 % (podle modelu) a počet šroubových spojů klesl dokonce o 90 %! V nabídce je pět variant do maximální tepelné ztráty domu 35 kW a například za verzi s tepelnou ztrátou do 6 kW zaplatíte 216.000 Kč. Za to dostanete samotné tepelné čerpadlo vzduch-voda, tzv. AirModul E9, 9 kW elektrokotel (lze napojit i na stávající systém), nerezový zásobník teplé vody, expanzní nádobu a bezpečnostní armatury.

Cena je uvedena bez montáže, ale výrobce se chlubí tím, že i zde jsou náklady výrazně nižší, protože všechny hlavní díly jsou součástí tepelného čerpadla a nemusí se instalovat zvlášť. Například vyhřívaná kondenzátní vana je pak součástí venkovní jednotky. Ve standardu je už rovněž klimatizace, možnost využití fotovoltaiky a elektrokotel může pracovat na dvě nebo tři fáze.

BRAND24

Čerpadla nabízejí topné faktory COP 5,1 (7/35 °C) a COP 4,1 (2/35 °C), hlučnost se snížila na 40 dB(A) a záruka je 5 + 10 let, ovšem bez povinných placených prohlídek chladícího okruhu. Celkově tak podle výrobce nyní vychází cena tepelného čerpadla vzduch – voda zhruba o třetinu méně.

Další popis najdete v galerii výše, kompletní technické parametry IVT Air X si můžete stáhnout zde: IVT Air X – parametry

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).