Hlavní navigace

Těšíte se na dnešní fotbal s Plzní? Evropskou ligu už možná na RTVS neuvidíte

22. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost CET 21 vyzvala operátory, aby zajistili, že zápasy Evropské ligy nebudou obecně v ČR zpřístupněny žádnými televizními programy, které si pro české území nezakoupily práva.

Těšíte se na dnešní utkání Evropské ligy UEFA, v němž se proti sobě postaví týmy SK Rapidu Vídeň a FC Viktorie Plzeň? Pokud ho chcete sledovat na Dvojke, tedy druhém okruhu veřejnoprávního Rozhlasu a televize Slovenska, je možné, že vás váš operátor nepříjemně zaskočí a místo duelu uvidíte pouze černou obrazovku, případně textové sdělení o blokování sportovního přenosu. Mediální skupina Nova se totiž inspirovala operátorem O2 Czech Republic a podobně, jako je tomu s exkluzivitou u zápasu UEFA Champions League, budou muset operátoři v České republice blokovat i Evropskou ligu UEFA. Vysílací práva pro tuto soutěž mají tematické kanály Nova Sport 1 a 2.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Operátoři blokují Slovenskou televizi kvůli Lize mistrů, O2 si vymohla exkluzivitu

CET 21 je výhradním vlastníkem práv k vysílání vybraných zápasů Evropské ligy na území České republiky. Stejné zápasy se mohou objevit v nabídce slovenských televizních stanic, které si zakoupily práva pro slovenské území. Tyto stanice jsou ale vysílány některými operátory i na území České republiky. CET 21 se proto obrátila na operátory šířící zahraniční programy (včetně RTVS) na území ČR, jejichž součástí může být vysílání zápasů Evropské ligy. Při jejich vysílání by došlo k porušení výhradních práv CET 21, potvrdila pro server DigiZone.cz tisková mluvčí Novy Anna Suchá. I přes snahu legálních provozovatelů maximálně eliminovat alternativní cesty nelze ve 100 % tyto snahy zmařit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).