Hlavní navigace

Thunderbird 3.1: nové prohledávání konkrétní složky a další novinky

9. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Novinky, které přinese e-mailový klient Mozilla Thunderbird 3.1, se začínají rýsovat. Vývojáři se zaměřují hlavně na úpravu kritizovaných nebo neosvědčených funkcí. Tak například přibude nová lišta pro prohledávání aktuálně zobrazení složky s poštou. Funkce se tak oddělí od hlavního vyhledávacího pole, protože mnozí uživatelé vůbec netušili, že i odsud mohou kromě globálního vyhledávání využívat i hledání v aktuální složce. Ve výchozím nastavení se pak již nebudou používat tzv. chytré složky…

Novinky, které přinese e-mailový klient Mozilla Thunderbird 3.1, se začínají rýsovat. Vývojáři se zaměřují hlavně na úpravu kritizovaných nebo neosvědčených funkcí. Tak například přibude nová lišta pro prohledávání aktuálně zobrazení složky s poštou. Funkce se tak oddělí od hlavního vyhledávacího pole, protože mnozí uživatelé vůbec netušili, že i odsud mohou kromě globálního vyhledávání využívat i hledání v aktuální složce. Ve výchozím nastavení se pak již nebudou používat tzv. chytré složky obsahující poštu napříč uživatelskými účty. Tato funkce se opět setkala s nepochopením, takže bude volitelná a ve výchozím nastavení se budou zobrazovat klasické (fyzické) složky a oddělené jednotlivé e-mailové účty.

Pamatováno bude i na uživatele, kteří se rozhodnou přecházet z druhé generace e-mailového klienta Mozilla Thunderbird. Nový průvodce migrací jim umožní přizpůsobit si rychle Mozilla Thunderbird 3.1. V praxi si budou moci vybrat, jestli chtějí využívat některé novinky (např. nástrojový panel přímo u zobrazené zprávy, kompaktní hlavička e-mailů) nebo raději vsadit na zažité věci. Nabídnuta jim bude i instalace přizpůsobujících rozšíření. Dále přibude podpora importu pošty a nastavení z konkurenčního programu Windows Live Mail nebo správa příloh uložených z pošty na pevný disk. (Mozilla.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).