Hlavní navigace

To nejlepší z Prix Europa bude ke zhlédnutí v kině Světozor

30. 11. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ PROGRAM KE STAŽENÍ – Českým divákům se představí desítka toho nejlepšího z evropské televizní tvorby poslední doby.

Prix Europa je zcela unikátní festival. Schází se tam nejen hraná, dokumentární a publicistická tvorba z celé Evropy, ale také její tvůrci k velmi otevřené a motivující diskusi, říká ředitel vývoje pořadů a programových formátů České televize Jan Maxa a pokračuje: Každý nominovaný pořad totiž musí zároveň na festival vyslat jednoho z tvůrců – scenáristu, režiséra nebo producenta – který se stane členem poroty dané kategorie. A hlavní na celém festivalu není ani tak to závěrečné ocenění, ale právě ty diskuse, které vedou všichni účastníci kategorie o každém nominovaném pořadu. Sám jsem to zažil v roce 2015 s Janem Husem a přineslo mi to velmi cennou reflexi.

V letošním roce byl na Prix Europa v kategorii hrané tvorby nominován kriminální seriál Rapl a jeho scenárista a režisér Jan Pachl tudíž zasedl i v porotě. O festivalu říká: Prix Europa je největší událost na festivalovém poli evropské televizní tvorby. Oceněné snímky jsou skutečně to nejlepší ze současné televizní tvorby.

ČTĚTE TAKÉ: Na konci srpna 2016 představí Česká televize seriál Rapl (uvnitř galerie)

Česká televize láká na jarní programové tipy 2017

V malém sále pražského kina Světozor bude ve dnech 3. a 4. prosince, vždy od 11.00 do 18.00 hod., ke zhlédnutí celkem deset snímků zařazených do programu festivalu v letech 2014 až 2016, a to včetně oceněného filmu České televize Osmy.

MMF24

Všechny projekce budou v originálním znění s anglickými titulky, vstupné je až do vyčerpání kapacity sálu zdarma.

KE STAŽENÍ (PDF): Prix Europa 2014–16, Světozor – program

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).