Hlavní navigace

Top TV slaví rok vysílání, dostala analogovou licenci pro Prahu

1. 9. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 9. 2006

Nabídková televizní stanice Top TV, dostupná v přechodném digitálním multiplexu B v Praze, v kabelových sítích, na satelitu a po internetu, bude moci opět spustit analogové pozemní vysílání v Praze. Rozhodla od tom Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, která začátkem léta vypsala licenční řízení na 28. televizní kanál v Praze na Strahově.

BRAND24

Využití analogového kmitočtu je ale časově ohraničené do 30. července příštího roku, kdy skončí platnost licencí přechodných digitálních mutliplexů A, B a C a tyto sítě se postupně přetransformují do definitivních digitálních multiplexů. Top TV už na 28. kanále ze Strahova analogově vysílala loni v listopadu a v prosinci, krátkodobou licenci pak získala i na období od Nového roku do konce února.

Top TV zahájila vysílání 5. září 2005, ředitelkou stanice je bývalá šéfka televize Prima a rádií Frekvence 1 a Evropa 2 Kateřina Fričová. Na projektu se rovněž podílí bývalý výkonný ředitel Rady pro reklamu Zbyněk Roubal, investorem Top TV je podnikatel Karel Komárek, majitel cestovní kanceláře Fischer či Moravských naftových dolů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).