Hlavní navigace

Top TV o víkendu vyřazena kvůli výpadkům z multiplexu B

25. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 6. 2007

Pražský a středočeský zemský digitální multiplex B postrádal od pátečního odpoledne po celý víkend nabídkovou stanici Top TV. Operátor sítě, společnost Czech Digital Group (CDG), na své internetové stránce uvedl, že provozovatel programu dodával nekvalitní signál. K přerušení zemského digitálního vysílání Top TV došlo o páteční 15. hodině.

BRAND24

Technické obtíže Top TV mohli zaznamenat diváci všech vysílacích platforem. Podle serveru Parabola.cz se projevovaly výpadky obrazových řádků a zvuku. Potíže nejsou na přijímací straně ale na vysílací, které provozovatel řeší, napsal web. Výpadky se tudíž týkaly i satelitního vysílání z družic Astra 3A a Astra 1KR, ale také Top TV v kabelových rozvodech a na analogovém vysílači Strahov v Praze.

Generální ředitelku Top TV Kateřinu Fričovou se nepodařilo kontaktovat, podle dostupných informací ale vše vypadalo jako „slábnoucí signál“. Projektový manažer CDG Jiří Rajdus serveru Parabola.cz řekl, že k vyřazení Top TV z multiplexu B muselo dojít, protože problémy stanice způsobovaly „rozpady celého paketu CDG“. V těchto chvílích ale už Top TV v multiplexu B opět vysílá.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).