Hlavní navigace

Topfun s aplikací pro Windows 8 a Windows RT rozšiřuje pole působnosti

29. 6. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Česká video-on-demand služba Topfun má nyní vlastní aplikaci pro Windows 8 a Windows RT, na které se podílel i Microsoft. Počtem abonentů již Topfun dýchá konkurenční službě Voyo.cz na záda.

Česká video-on-demand služba Topfun rozšiřuje paletu poskytovaných aplikací. Ve Windows Store je čerstvě k dispozici aplikace podporující Windows 8 a Windows RT.  Aplikace však podporuje pouze přístup k filmům za předplatné Topfun Start nebo Topfun Nonstop nebo za jednorázový poplatek. V nabídce je aktuálně více než tisícovka filmů.

Další služby, které Topfun nabízí, v nové aplikaci ovšem nejsou alespoň prozatím k dispozici. Zejména tedy sledování streamů televizních kanálů známých z nabídky satelitních a kabelových televizních služeb. V přímém srovnání tak aplikace pro tablety s Windows 8 nebo Windows RT nabízí méně než aplikace pro tablety se systémem Android. 

Topfun ve Windows 8 a Windows RT

Na přípravě aplikace se podílel i český Microsoft, který vyzdvihuje její provázání s vyhledáváním a sdílením ve Windows 8 a Windows RT. „Je možné snadno poslat odkaz na zajímavý film, napsat svůj názor na sociální síť nebo blog,“ uvedl Jiří Karpeta, ředitel divize vývoje společnosti Microsoft. Samotnou aplikaci ovšem vytvořili vývojáři ze společnosti Inflex.

Topfun pro Windows 8 a Windows RT

Vedle aplikací pro Windows 8, Windows RT a již zmiňovaný Android aktuálně Topfun nabízí také aplikaci pro iOS a Windows Phone. Služba je též dostupná na chytrých televizorech a další černé elektronice značek Samsung, Panasonic, Sony, LG, Philips, Gogen a Hyundai. Topfun je rovněž k dispozici zákazníkům již devíti IPTV služeb. Tou nejznámější na českém trhu je zřejmě  Netbox. 

UX DAy - tip 2

Základní balíček předplatného Topfun Start, který za měsíční poplatek 49 Kč umožňuje přehrát až pět desítek filmů, má aktuálně cca 27 tisíc abonentů. Konkurenční Voyo.cz počty abonentů zveřejňuje jen vzácně, ovšem podle neoficiálních informací se dlouhodobě počet abonentů pohybuje okolo 30 tisíc.

Službě Topfun k růstu vedle spolupráce s IPTV operátory dopomáhají také strategická partnerství, v jejichž rámci je předplatné na několik měsíců k dispozici zdarma. Vstup na pole chytrých televizorů podpořil Samsung, který v minulosti na dostupnost služby získal roční exkluzivitu. Partnerem, s jehož pomocí se má zvýšit penetrace do mobilních zařízení, je Vodafone.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).