Hlavní navigace

Topte levněji a chytřeji

28. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: eQ-3
Jedna zima sice odešla, ale brzy tu bude další a nejspíše podstatně horší. Pomoci by vám mohla startovací sestava zónové regulace topení od eQ-3.

Na našem trhu se ocitla cenově zvýhodněná sestava systému eQ-3 Max!+ (5999 Kč) určená pro ty, kdo chtějí své teplovodní vytápění regulovat chytřeji a operativněji. Součástí balíčku jsou čtyři komponenty a český návod ke každé z nich:

  • centrální jednotka s rozhraním Ethernet (LAN),
  • tři digitální termostatické hlavice,
  • dvojice okenních kontaktů a 
  • tzv. Eko tlačítko.

Centrální jednotka je přes ethernetový kabel připojena do vašeho síťového routeru a ovládat ji můžete i na dálku přes internet nebo chytrý telefon. Představuje nejen srdce systému, ale také rozhraní mezi jednotkami, přičemž nastavení je možné provádět pro každou místnost zvlášť (max. počet regulovaných zón je 30).

Zajímavou částí systému je bezdrátový okenní kontakt, který se spáruje s digitální termostatickou hlavicí (jednou nebo více), takže je možné po dobu otevření okna přestat v dané zóně topit. Po zavření okna se v topení opět automaticky pokračuje.

Výdrž baterie výrobce udává na až 5 let, komunikace se – stejně jako u dalších komponent systému Max! – odehrává zabezpečeně, což znamená šifrovaně.

BRAND24

Pokud jde o tzv. Eko tlačítko, to je opět bezdrátové a jeho funkce je jednoduchá: potřebujete-li nečekaně odejít pryč, jedním stiskem můžete ve všech zónách nastavit útlumovou teplotu a tím i okamžitě začít šetřit. Naopak, vrátíte-li se do nevytopeného domu, jedním stiskem aktivujete topení zpět do automatického režimu.

Vzhledem k tomu, že se k systému můžete připojit i třeba přes mobil, jde totéž pochopitelně udělat i na dálku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).