Hlavní navigace

TPP v pracovní fázi stále počítá s termínem 2010

19. 12. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
19. 12. 2007

Návrh Technického plánu přechodu (TPP) je před závěrečných schválením v Radě ČTÚ a podle informací od provozovatelů vysílání i dalších by měl nadále obsahovat plán na ukončení analogu do roku 2010. Podrobnosti a finální závěrečné resumé bude podle informací k dispozici na čtvrtečním setkání vedení ČTÚ s médii. Čeká se také, jaká budou stanoviska nejen televizí (to je v řadě případů značně předvídatelné, uzavírají se i novinářské sázky v souvislosti s dřívějšími TZ k TPP, které jsou k dispozici i na netu), ale zejména ze strany operátorů. Případné připomínky a návrhy případných úprav mohou být ještě uplatněny v připomínkovém řízení a jejich „vypořádání“ před tím, než návrh dostane prostřednictvím MPO k závěrečnému souhlasu vláda.

Uvidíme také, jak se projeví částečně společné vlivové zastupování jedné ze současných televizí a významného operátora. Jinak jsem si se zájem přečetl reakci na mé poznámky na mém osobním blogu směrem k rozhodování operátorů a uvědomil jsem si, že jsem nezaregistroval v předchozí době například žádné zásadní stanovisko například od Českých radiokomunikací jak k projektu Digitální koalice nebo i k přijetí digitální novely…

UX DAy - tip 2

Na zásadnější reakce k TPP si určitě ale bude nutné počkat na dobu po jeho důkladném prostudování. Jednou ze sledovaných událostí bude jistě zajímavé a důležité stanovisko současných TV, včetně ČT. NovaPrima mají v této souvislosti možnost při souhlasu získat kompenzační licenci. Jde také o to zda televize budou i nadále postupovat shodně nebo zda se projeví přirozeně odlišné strategické zájmy. TV Prima zatím ještě RRTV nepožádala o bonusovou licenci podle stávajícího zákona a řeší alespoň podle médií především otázky programu a personálie (mimochodem další změny na významných postech se očekávají do několika týdnů..).

Zdroj: Blog Zdeňka Duspivy

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).