Hlavní navigace

Travel Channel posunul nasazení formátu 16:9 na neurčito, bude to „někdy“ letos

28. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zástupci provozovatele kanálu na setkání s obchodními partnery nedaleko Humpolce uvedli, že Travel Channel už není pouze cestovatelským, ale čím dál tím více také lifestylovým kanálem.

Společnost Scripps Networks zatím nestanovila přesný termín, ve kterém by měla začít vysílat tematická stanice Travel Channel v klasickém rozlišení v širokoúhlém formátu. Vyplynulo to ze včerejšího setkání s obchodními partnery, které pořádala firma Channels v Brunce nedaleko Humpolce. Nasazení širokoúhlého formátu bylo poprvé komunikováno loni na konferenci České asociace elektronických komunikací (ČAEK). Tehdy se hovořilo o 4. kvartálu loňského roku, k tomu ale nakonec nedošlo. Později se posunul termín na Q1/2014.

BRAND24

K TÉMATU: Travel Channel přejde do konce tohoto čtvrtletí na formát obrazu 16:9

Pracujeme na této změně. Platí, že bychom chtěli v tomto roce spustit formát 16:9. Informovali jsme naše operátory a obchodní partnery, že tento proces byl již zahájen. Zatím ale nemáme tento krok podpořen bližším termínem, sdělila na přímý dotaz redakce DigiZone.cz manažerka marketingu a distribuce společnosti Channels Eva Sedláčková. Firma si pochválila, že na Travel Channel přibývá každý rok 400 hodin nových pořadů a pro své dokumenty využívá zejména několika kmenových průvodců. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).