Hlavní navigace

Trend Micro letos očekává více útoků na Mac OS X

24. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost Trend Micro vydala výroční zprávu Threat Roundup & 2009. Kromě shrnutí dění na poli IT bezpečnosti v loňském roce v ní uvádí i některé své odhady vývoje ve zbytku letošního roku. Na co se tedy (ještě) máme připravit? Trend Micro odhaduje, že se zvýší počet útoků na počítače se systémem Mac OS X, jehož zastoupení (minimálně na americkém) trhu se zvětšuje. S rozmachem netbooků lze prý letos očekávat i útoky na různé distribuce Linuxu. Výzvou ale samozřejmě budou i nová Windows 7 a…

Společnost Trend Micro vydala výroční zprávu Threat Roundup & 2009. Kromě shrnutí dění na poli IT bezpečnosti v loňském roce v ní uvádí i některé své odhady vývoje ve zbytku letošního roku. Na co se tedy (ještě) máme připravit? Trend Micro odhaduje, že se zvýší počet útoků na počítače se systémem Mac OS X, jehož zastoupení (minimálně na americkém) trhu se zvětšuje. S rozmachem netbooků lze prý letos očekávat i útoky na různé distribuce Linuxu. Výzvou ale samozřejmě budou i nová Windows 7 a další produkty Microsoftu včetně platformy Azure.

Trend Micro očekává, že konkurence mezi IT podsvětím se přiostří a třeba souboje botnetů se dostanou i na titulní stránky běžných novin. Důvodem prý bude rostoucí konkurence v kombinaci se zlepšováním bezpečnostních řešení. I tak ale Trend Micro předpovídá ještě větší zacílení podvodů na hráče online her, další nárůst spamu (aktuálně prý představuje 95 procent z veškeré e-mailové korespondence) a další nárůst krádeže online identit. Důvodem je prý i nedostatečná legislativa, která by tuto problematiku ošetřovala. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).