Hlavní navigace

Třetí kanál Óčka dnes neodstartuje. Óčko Expres změnilo termín na “průběh léta”

1. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO – Ještě dnes dopoledne přitom Óčko na svém webu avizovalo start Óčka Expres na 1. července. Stanice, která má nabízet stejnou hudbu jako Expresrádio, má být v kabelu, na satelitu a webu.

Na neurčitý termín v průběhu letošního léta přeložila hudební televize Óčko start svého třetího kanálu Óčko Expres. Původně avizovala zahájení jeho vysílání na dnešek, a termín 1. července 2013 uváděla na svém webu ještě dnes dopoledne. Krátce před polednem ho ale změnila na „průběh léta 2013“. Óčko Expres má být satelitní a kabelová televize, která má vysílat i přes internet a zřejmě i v jedné z pražských sítí DVB-T. Zaměřit se má na moderní anglo-americkou hudbu, stejně jako pražské Expresrádio. To s Óčkem pojí stejný majitel, vydavatelství Mafra.

BRAND24

ROZHOVOR: Štěpán Wolde: Druhý a třetí kanál mají z Óčka udělat nejkomplexnější hudební médium v Česku

Óčko poslední týdny a měsíce nebývale expanduje. 1. června zahájil vysílání jeho druhý televizní kanál Óčko Gold zaměřený na největší světové, české a slovenské hity 60., 70., 80. a první poloviny 90. let. Na rozdíl od Óčka Expres jde o volně šířenou stanici, která vysílá stejně jako mateřské Óčko v celoplošném pozemním multiplexu 3, v kabelu a na internetu. Přes satelit ji zatím nelze naladit. Zda odložení startu Óčka Expres souvisí s prodejem Mafry podnikateli Andreji Babišovi, není jasné.


Screenshot: Jan Potůček, DigiZone.cz

Óčko dnes krátce před polednem změnilo avízo ke startu svého třetího kanálu Óčko Expres. Původně plánovaný termín 1. července nahradil „průběh léta 2013“.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).