Hlavní navigace

TV Barrandov opět navyšuje základní jmění, tentokrát o 200 milionů korun

11. 7. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Základní kapitál Barrandova se tak přehoupne přes jednu miliardu korun. Všechna dosavadní navyšování souvisela s investicemi do programu.

Další zvýšení základního jmění televize Barrandov, respektive licencované společnosti Barrandov Televizní Studio, odsouhlasila koncem června valná hromada akcionářů. Základní kapitál se má navýšit o 200 milionů korun ze současných 897,4 milionu na 1,097 miliardy K4, upozornil začátkem tohoto týdne server MediaGuru.cz. Barrandov navyšuje svoje základní jmění každoročně, vždy to souvisí s potřebou investic do programu.

K TÉMATU: TV Barrandov má novou ředitelku. Stala se jí bývalá šéfka programu Markízy Martina Líšková

Navýšení základního jmění čtvrté plnoformátové televize v Česku proběhne formou úpisu akcií, v němž budou mít přednostní právo současní akcionáři. Většinovým majitelem televize je Tomáš Chrenek, jemuž patří i Filmové ateliéry Barrandov, Třinecké železárny či zdravotnický koncern Agel. MediaGuru.cz upozorňuje, že úpis akcií by mohl souviset i se vstupem nového investora do TV Barrandov, o kterém Chrenek hovořil koncem května v rozhovoru pro deník MF Dnes.

ČTĚTE TAKÉ: Majitel Barrandova: Televize není na prodej, ale jednáme s investory

Chrenek tehdy vyloučil, že by chtěl Barrandov prodat, potvrdil ale zájem o dohodu s novým strategickým investorem. Zmínil, že jedná se čtyřmi firmami. Začátkem června pak došlo k výměně na postu generální ředitelky TV Barrandov: Janku Vozárovou, která nadále zůstává předsedkyní představenstva společnosti Barrandov Televizní Studio, vystřídala bývalá programová ředitelka slovenské televize Markíza Martina Líšková. Krátce na to Barrandov opustila vedoucí programové skladby Jaroslava Vokurková a spekulovalo se i o odchodu programového a marketingového ředitele Janise Sidovského.

NAPSALI JSME: Tichá revoluce na Barrandově: končí Janis Sidovský?

ebf - partner 1

Sidovský sám na svém profilu na Facebooku naznačoval, že by mohl na Barrandově skončit, po návratu z dovolené v zahraničí však tento týden rozeslal médiím normální tiskovou zprávu o letní sledovanosti TV Barrandov. „Prázdninový koncept „Tajuplné léto“ zajistil TV Barrandov nejlepší týdenní podíl na sledovanosti za celý den od počátku roku 2012 (hodnota 6,1 procenta, 27. týden, CS 15+, zdroj: ATO-Mediaresearch). V cílové skupině 15–54 dosáhla čtvrtá nejsledovanější stanice v zemi v minulém týdnu nejvyšší týdenní hodnoty podílu na sledovanosti také v primetime (hodnota 5,86 procent, CS 15–54, 27. Týden, zdroj: ATO-Mediaresearch) za rok 2012,“ uvedl v ní.

Pro Barrandov to jsou sice mírně nadprůměrná čísla, zdaleka však nesplňují původní očekávání, že televize letos dosáhne průměrného denního podílu mezi sedmi a osmi procenty. Stejný cíl si Barrandov dával i loni, a ani tehdy se mu ho nepodařilo splnit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).