Hlavní navigace

TV Barrandov uvažuje o posunu startu na začátek roku 2009

27. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
27. 5. 2008

Plnoformátová digitální televize Barrandov zřejmě nezahájí vysílání o letních prázdninách, jak původně plánovala, a s velkou pravděpodobností ani letos na podzim. Programový ředitel chystané televize Přemysl Svora týdeníku Respekt naznačil, že ostrý start Barrandov posune na přelom letošního a příštího roku. Stejné informace serveru DigiZone.cz potvrdil v dnešním rozhovoru také Martin Mrnka, generální ředitel další z nových digitálních stanic, zpravodajské Z 1.

Na výsledek barrandovských plánů si Češi budou muset ještě chvíli počkat, ostrý vstup do éteru si zdejší manažeři naplánovali až na přelom letošního roku, kdy by měla rozšiřující se síť digitálních vysílačů pokrýt už více než polovinu populace, uvedl Respekt. Televize Barrandov podle mých informací zvažuje, že začne vysílat až začátkem příštího roku, dodal pro DigiZone.cz Mrnka.

BRAND24

Již v polovině května TV Barrandov oznámila, že své vysílání zahájí nejprve na Internetu a do některé ze zemských digitálních sítí vstoupí o několik týdnů až měsíců poté. Původně chtěla TV Barrandov zahájit vysílání na přelomu července a srpna. Kompenzační licence pro celoplošné zemské digitální vysílání, kterou Barrandov získal od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) koncem letošního února, stanici umožňuje posunout start až na únor 2009.

Pokud by však televize Barrandov nezahájila vysílání do 360 dnů od písemného vyrozumění o udělení licence, přišla by o oprávnění pro zemské digitální vysílání. Nové by mohla získat obratem, ale podle diginovely vysílacího zákona platné od letošního ledna by Barrandov mohl na základě nové licence začít vysílat nejdříve v roce 2012. Do té doby mají být zemské digitální multiplexy vymezené pro stávající televize, jejich bonusové programy a šestici digitálních nováčků.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).