Hlavní navigace

TV Noe otevírá studio v Brně a objeví se v nabídce slovenské UPC

10. 11. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 11. 2006

Křesťanská televize Noe dnes otevře nové regionální studio v Brně. Nové pracoviště se nachází v sídle křesťanského rádia Proglas, s nímž stanice sdílí prostory rovněž ve své ostravské centrále a plánuje společné studio v Praze. Místnosti pronajaté a zkultivované péčí majitele, jímž je Biskupství brněnské, technologicky vybavené obecně prospěšnou společností Energeia, požehná sídelní biskup Mons. Vojtěch Cikrle, sdělil ředitel televize Leoš Ryška.

V Brně bude pod vedením režiséra a technika Martina Rýznara vznikat pořad Dnešek v kalendáři, počítá se s dabingem převzatých zahraničních pořadů a později se počítá s natáčením původní tvorby. Zařízení je zároveň připraveno tak, aby bylo později možné ze studia vysílat přímo – živě, dodal Ryška. Obdobné studiu nyní vzniká také v Praze a spolupracovníky schopné vyrábět vlastní příspěvky by chtěla TV Noe získat v každém větším městě.

Po roce vysílání televize Noe vzrostl počet zaměstnanců této stanice ze 14 na 38 a v současné době nabízí deset hodin vysílání denně. Každý rok chceme přidávat dvě hodiny vysílání, po pěti letech bychom se tak rádi dostali na 19 hodin denního vysílání, řekl Ryška agentuře ČTK. Přesun z Ostravy do Prahy ale Noe neplánuje. Srdce tvorby je tady. Jsme jediná plnoformátová televize, která vysílá odjinud než z Prahy a jsme na to hrdí, vysvětluje Ryška. Pro nejbližší dobu stanice plánuje spuštění vlastního teletextu.

BRAND24

TV Noe lze naladit volně na satelitu Astra 3A, v kabelových rozvodech menších operátorů v České republice, na internetové stránce www.tvnoe.cz a v zemském digitálním multiplexu B v Praze a středních Čechách. V nejbližší době by se měla TV Noe objevit také v nabídce největší slovenské kabelové společnosti UPC. Pokračujeme i v úsilí o vstup k některému z operátorů poskytujících vysílání „televize po drátech“ – IPTV, dodává Ryška.

Rozhovor DigiZone.cz s ředitelem TV Noe Leošem Ryškou (4.7.2006)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).