Hlavní navigace

TV Pohoda: Žaloby proti vydaným licencím jsou rituál

6. 9. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
6. 9. 2006

Žaloba proti udělení licencí pro zemské digitální vysílání není ničím překvapivým a nijak nás neznepokojuje. Podobným způsobem bývá zpochybněno prakticky každé licenční řízení jak u rozhlasového, tak televizního vysílání, reagoval na středeční rozhodnutí Městského soudu v Praze pro server DigiZone.cz jednatel a ředitel dětské digitální stanice TV Pohoda Radim Pařízek. Přesto v souvislosti s výsledkem soudního sporu očekává určité finanční ztráty.

KL24

Verdikt Městského soudu v Praze o zrušení rozhodnutí o udělení licence nás poškozuje. Od obdržení licence před pár měsíci se plně věnujeme přípravám a budování nové televizní stanice. Učinili jsme již nemalé investice a podepsali řadu smluv o dalších investicích, spolupracích, apod. V této chvíli nás každé zdržení či pozastavení stojí peníze, které jdou vniveč, konstatuje Pařízek. Televize však podle něj v tuto chvíli nechystá žádné kroky na svoji obranu. Věříme v serióznost státní správy v tomto směru a opodstatněnost a správnost rozhodnutí Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, vysvětlil Pařízek.

Z historického pohledu podobným „rituálem“ jako v případě žaloby televize Nova prochází všichni úspěšní žadatelé o vysílací licence, tvrdí jednatel TV Pohoda. Princip je v tom, že licenci mohou dostat jedni, a ti ostatní to prostě vezmou s českou náturou a chtějí to těm úspěšným zhatit. Princip sousedovic kozy… míní Pařízek. TV Pohoda podle něj pokračuje v přípravách na vysílání a veškeré spory ohledně udělených licencí hodlá řešit prostřednictvím Asociace digitálních televizí, jejímž je členem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).