Hlavní navigace

TV Regina testuje programového průvodce v DVB-T i na satelitu

10. 1. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Programového průvodce doposud nebyla schopna zprovoznit televize Active. Ta v rámci něho už několik měsíců informuje stále o tom, že její vysílání je ve zkušebním režimu.

Nová česká televize Regina, která předběžně plánuje spuštění svého ostrého vysílání na přelom ledna a února, začala testovat v pražské zemské Regionální síti 4 a prostřednictvím satelitní pozice 23,5 stupně východně, kde je dostupná nekódovaně, elektronického programového průvodce (EPG). Jedná se tak o další fázi příprav na spuštění řádného provozu. V EPG zatím nejsou součástí názvy pořadů a jejich anotace, ale pouze informace o tom, že se jedná o test. Z multiplexu společnosti Prague Digital zároveň zmizel průvodce, který tu zbyl po skončení stanice Slovak Sport.

MMF24

ČTĚTE TAKÉ: Televize Regina spustila promo smyčku na satelitu Astra a v DVB-T

Řádného programového průvodce například doposud nevysílá věštecká, ezoterická, herní a teleshoppingová televize Active. V pozemním vysílání (multiplex 3) je v něm opakována informace, že se jedná o zkušební provoz, v rámci satelitní služby Skylink, kde je program k dispozici nekódovaně, dostanou se k němu tedy všichni diváci, aniž by museli být zákazníky některého z operátorů, není EPG dostupný vůbec. Testy programového průvodce televize Regina ukazují na to, že i tato stanice, která bude cílit na diváky starší 45 let, s touto neodmyslitelnou součástí digitálního vysílání počítá.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).