Hlavní navigace

Twitter a Facebook mají problémy s dostupností (aktualizováno)

6. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Populární sociální sítě Twitter a Facebook v tuto chvíli svorně trpí problémy s dostupností. Mikroblogovací platforma Twitter je zcela mimo provoz. Podle ohlasů od několika našich čtenářů minimálně od 15:50. Problémy nyní hlásí i uživatelé komunitního serveru Facebook, kde se během dne objevují při různých akcích chybová hlášení Transport error (#1001) while retrieving data from endpoint `/ajax/reqs.php': A network error occurred. Check that you are connected to the internet. To na Facebooku…

Populární sociální sítě Twitter a Facebook v tuto chvíli svorně trpí problémy s dostupností. Mikroblogovací platforma Twitter je zcela mimo provoz. Podle ohlasů od několika našich čtenářů minimálně od 15:50. Problémy nyní hlásí i uživatelé komunitního serveru Facebook, kde se během dne objevují při různých akcích chybová hlášení Transport error (#1001) while retrieving data from endpoint `/ajax/reqs.php': A network error occurred. Check that you are connected to the internet. To na Facebooku ale není žádnou novinkou, čas od času se objevuje.

Aktualizace (20:01): Twitter se rozeběhl až v pozdních odpoledních hodinách našeho času. Podle provozovatelů tato populární mikroblogovací služba, kterou využívá i řada velkých firem a institucí, čelila DoS útoku. Podrobnosti zatím nebyly zveřejněny. Facebook také oficiálně přiznal problémy, ale rovněž se k nim zatím blíže nevyjádřil. Podle některých dalších ohlasů z řad našich čtenářů měly mít dnes krátkodobé problémy s dostupností i některé služby Googlu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).