Hlavní navigace

Twitter nechce vydat informace o Američanovi, který se účastnil protestu Occupy Wall Street

9. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Právníci zastupující Twitter podali k soudu v New Yorku návrh na zrušení soudního příkazu, který provozovateli sociální sítě nařizuje poskytnout státnímu zástupci informace o jednom z uživatelů včetně výpisů jeho komunikace na Twitteru. Případ se týká Malcolma Harrise, který je stíhán Úřadem návladního na Manhattanu za výtržnictví v souvislosti s loňskými protesty hnutí Occupy Wall Street. Soud už dříve zamítl Harrisovo odvolání s tím, že Harris tweety, které zveřejnil na Twitteru nevlastní,…

Právníci zastupující Twitter podali k soudu v New Yorku návrh na zrušení soudního příkazu, který provozovateli sociální sítě nařizuje poskytnout státnímu zástupci informace o jednom z uživatelů včetně výpisů jeho komunikace na Twitteru.

Případ se týká Malcolma Harrise, který je stíhán Úřadem návladního na Manhattanu za výtržnictví v souvislosti s loňskými protesty hnutí Occupy Wall Street. Soud už dříve zamítl Harrisovo odvolání s tím, že Harris tweety, které zveřejnil na Twitteru nevlastní, nemá k nim žádná práva a tudíž pro jejich poskytnutí úřadům není nutný souhlas autora tweetů.

MMF24

Podle Twitteru je tvrzení, že uživatelé nemají ke svým tweetům žádná práva, v rozporu s podmínkami používání služby, ve kterých je výslovně uvedeno, že uživatelé nepozbývají svých práv k obsahu zveřejněnému prostřednictvím Twitteru. Tvrzení je podle právníků Twitteru rovněž v rozporu se Stored Communication Act z roku 1986, který podle jejich názoru výslovně umožňuje uživatelům zpochybnit nároky úřadů na informace z jejich online účtů.

Zdroj: ACLU blog, GigaOm

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).