Hlavní navigace

Twitter shání investice, za půl roku se jeho cena zdvojnásobila

7. 7. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Sociální síť Twitter podle deníku Wall Street Journal zahájila další kolo financování. Na rozdíl od firem jako je Groupon, Zynga či LinkedIn, které v posledních týdnech zamířily na veřejné kapitálové trhy, jedná Twitter stále jen se soukromými investory. Za blíže nespecifikovaný podíl ve firmě by majitelé Twitteru rádi získali několik set milionů dolarů na další rozvoj. Podle zdrojů WSJ by měla investice firmu ohodnotit na 7 miliard dolarů. V posledním kole financování vedeném před sedmi měsíci…

Sociální síť Twitter podle deníku Wall Street Journal zahájila další kolo financování. Na rozdíl od firem jako je Groupon, Zynga či LinkedIn, které v posledních týdnech zamířily na veřejné kapitálové trhy, jedná Twitter stále jen se soukromými investory. Za blíže nespecifikovaný podíl ve firmě by majitelé Twitteru rádi získali několik set milionů dolarů na další rozvoj. Podle zdrojů WSJ by měla investice firmu ohodnotit na 7 miliard dolarů. V posledním kole financování vedeném před sedmi měsíci fondem Kleiner Perkins Caufield & Byers byla přitom hodnota sociální sítě zaměřené na šíření krátkých textových zpráv stanovena na 3,7 miliardy.  

Twitter založený před pěti lety má již přes 500 zaměstnanců, 200 milionů registrovaných uživatelských účtů a zatím se mu nepodařilo najít dostatečně účinný reklamní model, který by mu přinesl stabilní příjmy, jež by mohly naplnit očekávání natěšených investorů. Letos podle odhadu firmy eMarketer utrží za reklamu 150 milionů dolarů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář. Zajímá se o digitální technologie a pozoruje, co s námi dělají. | LinkedIn | Twitter

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).