Hlavní navigace

Twitter testuje zobrazování reklamy i uživatelům, kteří nejsou přihlášení

11. 12. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Sociální síť rozjela během poslední doby hned několik testů, které naznačují, kudy by mohla vést její cesta k penězům.

Potřebuje začít pořádně vydělávat. Akcionáři totiž vidí jízdu Facebooku a chtějí se podobně svézt také. Sociální síť tak začíná experimentovat s reklamou. Nově ji zkusí zobrazit i těm návštěvníkům, kteří nejsou přihlášeni nebo nemají účet. Firma si podle svého blogu slibuje zásah až půl miliardy lidí. 

Reklamy se budou objevovat mezi tweety na stránkách uživatelů a na stránkách hashtagů nebo specifických tweetů. Reklamnímu sdělení by tak neměli uniknout ani ti, které na web Twitteru přivede Google nebo jiný vyhledávač. Zatím se novinka testuje jen na počítačích, mobily byly dosud ušetřeny. 

O tom, že se Twitter musí naučit zpeněžit nepřihlášené uživatele, mluví už delší dobu šéf firmy Jack Dorsey. Firma proto doufá, že nový typ reklamy přiláká nové inzerenty. Sociální síť má sice 320 milionů uživatelů za měsíc, ale počítadlo se skoro zastavilo. 

BRAND24

Službu zatím sociální síť rozjela ve Spojených státech, Velké Británii, Japonsku a Austrálii. 

Není to jediná věc, která může významně změnit fungování Twitteru. Firma totiž začala testovat nový systém řazení příspěvků. Tradiční – chronologický – model zkouší nahradit zobrazováním podle relevance. Pokud by se postup v experimentu osvědčil, přiblíží se tak Twitter ještě více fungování Facebooku. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).