Hlavní navigace

Ubuntu One: synchronizace dat mezi počítači s Ubuntu

27. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Minulý týden se objevila informaci, že služba Ubuntu One bude součástí nového systému Ubuntu 9.10. Ubuntu One synchronizuje soubory přes vzdálený server a jsou tak dostupné na všech zúčastněných počítačích a také přes web. Ubuntu One je službou firmy Canonical. Je určena hlavně domácím uživatelům a těm také nabízí jednoduchou možnost synchronizace svých dat. Na každém vašem počítači, který do Ubuntu One zapojíte, se vytvoří adresář, ve kterém najdete dva další adresáře. Jeden patří vám a do něj…

Minulý týden se objevila informaci, že služba Ubuntu One bude součástí nového systému Ubuntu 9.10. Ubuntu One synchronizuje soubory přes vzdálený server a jsou tak dostupné na všech zúčastněných počítačích a také přes web. Ubuntu One je službou firmy Canonical. Je určena hlavně domácím uživatelům a těm také nabízí jednoduchou možnost synchronizace svých dat. Na každém vašem počítači, který do Ubuntu One zapojíte, se vytvoří adresář, ve kterém najdete dva další adresáře. Jeden patří vám a do něj si nahráváte vlastní soubory a druhý obsahuje data uživatelů, kteří s vámi data sdílí. S oběma adresáři pracujete lokálně, takže změny se uloží nejdříve u vás na disku a aplikace běžící na pozadí je začne přesouvat na server, popisuje službu kolega Adam Štrauch v dnešním článku Ubuntu One: synchronizace dat mezi Ubuntu počítači z našeho sesterského serveru Root.cz, kde se o Ubuntu One můžete dočíst více zajímavých informací.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).