Hlavní navigace

UPC chystá v kabelu přeskupení programů. Nových kanálů už je hodně

5. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Operátor chce ve spolupráci s provozovateli nových televizních stanic vyjít vstříc svým zákazníkům. Ti pak budou mít současné i nové kanály velkých hráčů pohromadě za sebou.

Největší kabelový operátor u nás, společnost UPC Česká republika, v dohledné době přistoupí k přeskupení stanic v rámci své digitální nabídky. Informuje o tom ekonomický deník E15. Důvodem k tomuto kroku je především fakt, že v poslední době vzniklo několik nových stanic, které jsou šířeny v rámci pozemního digitálního vysílání, ale operátor je nabízí téměř až na konci svého seznamu. V praxi jde o programové pozice větší, než je číslice 100. Diváci je tak snadno mohou přehlédnout.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Společnost UPC umístila Primu Zoom i do svého kabelového DVB-T multiplexu

Pozici přiřazujeme novým stanicím podle volné kapacity. Každopádně každý klient si může navolit řazení programů podle vlastních preferencí a řada z nich také tuto možnost využívá, sdělil listu mluvčí operátora Juraj Gerbery. Marie Fianová z tiskového oddělení Novy uvedla, že mediální skupina se snaží o co nejvýhodnější umístění svých programů v rámci všech distribučních platforem. Prima by chtěla zachovat současné řazení s tím, že Primu Zoom by ráda viděla na programové pozici 13.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).