Hlavní navigace

UPC Direct pokračuje na satelitech Astra i na Nový rok

1. 1. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
1. 1. 2011

Satelitní operátor SES Astra nepřerušil s úderem půlnoci vysílání služby UPC Direct. V praxi to znamená, že i po 31. prosinci 2010 pokračuje distribuce zbylých kanálů prozatím beze změny. Realizace odpojení programů z Astry už je ale pravděpodobně pouze otázkou krátké doby. Tiskový mluvčí společnosti UPC DTH, pod kterou služba spadá, už v loni v listopadu serveru DigiZone.cz řekl, že platforma ukončí vysílání na tomto odbytišti v průběhu prosince. Původní termín byl přitom už 15.11.

cif 24 - early cena - média

ČTĚTE TAKÉ: Rok 2010 v oblasti satelitní televize? Pěkná divočina

Novou pozicí satelitní služby UPC Direct jsou družice Thor konkurenčního operátora Telenor Satelitte Broadcasting na pozici 1 stupeň západně. Díky tomuto kroku mohl operátor nabídnout zákazníkům nové programy, zvýšit datový tok a rozlišení stanic stávajících a v platformě se objevily také kanály ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Tímto krokem si však společnost zatím příliš nepomohla. Podle výsledků hospodaření její mateřské firmy Liberty Global ji za posledního přibližně půl roku výrazně poklesl počet klientů, který se pohyboval ve třetím čtvrtletí okolo 83 tisíc.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).