Hlavní navigace

UPC Direct zařadil do svojí nabídky slovenské programy Joj a STV 1

2. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
2. 9. 2008

Placená česká satelitní platforma UPC Direct, která vysílá na pozici 19,2 stupně východně, se rozšířila o dva slovenské programy: komerční televizi Joj a první program veřejnoprávní Slovenské televize (STV). Upozornil na to server Parabola.cz s tím, že oba kanály se staly součástí základní programové nabídky Rodina a v elektronickém programovém průvodci (EPG) se objevily na pozicích 1 a 2.

cif 24 - early cena - média

STV 1 vysílá v UPC Direct z družice Astra 1KR na frekvenci 10,921 GHz, televize Joj z družice Astra 1G na frekvenci 12,382 GHz. Signál obou televizí je kódovaný, dostupný pouze přes přístupové karty k UPC Direct. Mluvčí kabelové a satelitní společnosti UPC František Malina nechtěl zařazení slovenských stanic do nabídky satelitní služby blíže komentovat.

Společnost UPC Česká republika se nebude vyjadřovat k rozšíření nabídky UPC Direct o programy slovenských vysílatelů. Rozhodnutí a jednání o zařazení stanic neprobíhají na území České republiky, uvedl Malina pro server Parabola.cz. Slovenské televize už dříve vyzvaly všechny operátory placených televizních služeb v České republice, aby nejprve vypořádali vypořádali vysílací práva pro ČR a teprve potom tyto programy zařadili do své nabídky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).