Hlavní navigace

UPC nelegálně šíří ČT 4 Sport na Slovensku

5. 10. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
5. 10. 2007

Kabelová a satelitní společnost UPC na Slovensku čelí podezření, že bez předchozí dohody zařadila do svojí satelitní služby UPC Direct program ČT 4 Sport. Na problém jako první upozornil server Mediálne.sk, podle něhož satelitní set-top-box, který UPC nabízí klientům na Slovensku, umožňuje vybírat českou, slovenskou a maďarskou jazykovou mutaci. Pod každou je pak přístupný programový balíček pro danou zemi.

Slovenský divák se tak může dostat k programům, které přijímá zákazník satelitní služby UPC Direct v České republice. ČT 4 Sport přitom kvůli vysílacím právům ke sportovním přenosům vysílá výhradně pro území České republiky. Obchodní ředitel ČT Pavel Krumpár serveru SatCentrum.com potvrdil, že Kavčí hory o problému vědí a řeší ho právní cestou.

MMF24

Česká televize poskytuje licenci na program ČT 4 Sport pouze provozovatelům převzatého vysílání na území ČR. Společnost UPC Broadband Slovakia, s.r.o. šíří ČT 4 Sport na Slovensku protiprávně bez jakékoliv licenční smlouvy s Českou televizí, uvedl Krumpár. Situaci řeší právní útvar ČT, který podniká nezbytné kroky, aby zamezil pirátskému vysílání ČT 4 Sport prostřednictvím satelitního vysílání UPC Direct na Slovensku.

Podle Krumpára slovenská UPC v minulosti šířila programy ČT ve svých kabelových rozvodech bez toho, aniž by uzavřela příslušnou licenční smlouvu s Evropskou vysílací unií EBU, která televizi na Slovensku zastupuje. EBU proto podala na slovenskou UPC žalobu. Kabelová společnost se k současným problémům s ČT 4 Sport nechce vyjadřovat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).