Hlavní navigace

UPC spustí HDTV v lednu, oficiálně však zatím jen na Slovensku

21. 12. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 12. 2007

Diváci digitální kabelové televize UPC se hned po Novém roce dočkají programů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Start této služby na leden oznámil generální ředitel slovenské pobočky UPC Martin Maťašeje. Česká UPC ke startu HD kanálů zatím mlčí, koncem listopadu však získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) povolení rozšířit svou programovou nabídku o stanice Nova HD, Nonstop Kino HD, National Geographic HD a Ultra HD.

Tipy C

Naše síť je na HDTV už připravená, řešíme spíš otázku obsahu – zatím není na výběr mnoho stanic, které vysílají v HD. Na to, aby se HDTV masově rozšířilo, potřebujeme více televizí, jak se stane HD jen prémiovou službou, řekl Maťašeje v rozhovoru pro internetový deník Sme.sk. Od začátku prosince už slovenská UPC vysílání ve vysokém rozlišení obrazu testuje v kabelových rozvodech v Bratislavě. Do komerční nabídky se ho chystáme zařadit společně s novými set-top-boxy nejdříve v lednu, dodal Maťašeje.

Slovenská UPC uvažuje hned o několika HD programech, mezi prvními by měl být National Geographic HD. V rámci testů nyní šíří také filmový kanál Nonstop Kino HD.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).