Hlavní navigace

UPC: za sníženou rychlost a výpadky může modernizace

27. 10. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Někteří klienti UPC si stěžují na nižší přenosovou rychlost svého kabelového připojení či dokonce na jeho častější výpadky. UPC problémy přiznává a prý jsou způsobeny přílivem nových klientů. Věc se má tak, že po vyhlášení nových služeb, enormně vzrostl zájem o náš Internet. A přiznám se, že až tak vysoký zájem jsme nečekali. Na jedné straně jsme samozřejmě rádi, na straně druhé nám daná skutečnost výrazně prodlužuje instalaci internetových služeb a promítá se i do doby a způsobu modernizace…

Někteří klienti UPC si stěžují na nižší přenosovou rychlost svého kabelového připojení či dokonce na jeho častější výpadky. UPC problémy přiznává a prý jsou způsobeny přílivem nových klientů. Věc se má tak, že po vyhlášení nových služeb, enormně vzrostl zájem o náš Internet. A přiznám se, že až tak vysoký zájem jsme nečekali. Na jedné straně jsme samozřejmě rádi, na straně druhé nám daná skutečnost výrazně prodlužuje instalaci internetových služeb a promítá se i do doby a způsobu modernizace vybraných částí kabelové sítě (kterou děláme mimo jiné proto, abychom mohli od počátku roku 2009 začít naplňovat zvýšení rychlostí i stávajícím klientům), uvedl pro Lupu František Malina, tiskový mluvčí UPC.

Objevila se i spekulace, že UPC v tichosti zavádí blokování či jiné restrikce pro porty využívané výměnnými sítěmi. František Malina to popírá. Za pomalejší připojení může právě zmíněná přestavba sítě. Tato nezbytná modernizace pak v některých lokalitách zapříčiňuje přechodné snížení rychlosti (někdy až po celý týden) nebo i krátkodobé výpadky. Nicméně bych Vás chtěl ujistit, že se nejedná o záležitost, která by se dotýkala skutečně významného počtu zákazníků, že problémy monitorujeme a že problémy pominou, neboť jsou skutečně přechodné a nejsou výrazem změny naší internetové politiky, tvrdí František Malina.

MMF24

UPC s velkou slávou zrušilo pevně dané datové limity loni v létě. Možnost aplikování FUP si ovšem UPC ponechalo, přestože čelilo kritice, že nespecifikuje podmínky, za kterých bude restrikce aplikovat. Tehdy ale František Malina ujišťoval: Případy uživatelů, kteří zatěžují síť extrémními datovými přenosy, řešíme jednotlivě. Takové uživatele umíme vyhledat a současně se s nimi účinně vyrovnat. Zaměřujeme se na zákazníky, kteří si u nás koupí konektivitu a následně ji předprodávají několika dalším uživatelům. V případě, že zákazník generuje velký datový provoz, aplikujeme u něj FUP, která ale nemá za následek pokles přenosové rychlosti..

Své postřehy a zkušenosti samozřejmě můžete psát do diskuze. Přenosovou rychlost vám orientačně změří náš speedmeter. Více o připojení přes kabelovou televizi nebo o nabídce UPC naleznete na http://kabel.lu­pa.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).