Hlavní navigace

Úschovna spouští privátní datové úložiště, bude ale placené

13. 11. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jeden z nejstarších tuzemských serverů pro zálohování a sdílení velkých souborů se letos mění. Napřed zvýšil limit na zásilky a teď zřizuje i osobní cloud.

Až padesátigigabajtový prostor pro zálohování svých souborů a historie odeslaných a přijatých zásilek. Letošní rok je pro Úschovna.cz obdobím velkých změn. Neomezený je nově počet stažení zásilky a firmy si mohou personalizovat svůj profil logem. Není to ale zadarmo. 

Už v červnu výrazně zvýšila velikost odesílaných zásilek ze 300 megabajtů na sedm gigabajtů. Teď je tu placená služba Úschovna Plus, kterou server ocenil na 79 korun za tři měsíce. V rámci předplatného je možné posílat libovolné množství velkých zásilek. Maximální velikost zásilky je nastavena na 50 GB, říká šéf Úschovny Jan Raab

ebf - partner 1

Úschovna ročně odbaví přes pět milionů zásilek. Podle našich statistik se výrazně změnily potřeby našich uživatelů a lidé chtějí posílat větší data, říká Raab. Služba už letos proto také zavedla jednorázovou čtyřicetikorunovou platbu za odeslání jedné padesátigigabajtové zásilky. 

K razantnímu letošnímu zvýšení limitů dohnala Úschovnu globální konkurence, která už s dvou a vícegigabajtovými limity fungovala dosud, a to jak wetransfer nebo MyAirBridge. Tuzemská konkurence v podobě Letecké pošty zatím na nástup gigabajtových objemů nereaguje a stále se drží na 161 megabajtech. Její provozovatel se už ale věnuje převážně jiným aktivitám.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).